Mira Banjac: Dobri čuvari tradicije i kulture

U zgradi Vlade Vojvodine sinoć su dodeljene nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine za 2012. godinu.

U zgradi Vlade Vojvodine sinoć su dodeljene nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine za 2012. godinu.

Priznanje "Iskre kulture" za savremeno stvaralaštvo uručeno je glumcu Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz Aronu Balažu. Priznanje za multikulturalnost dodeljeno je prof. dr Lajošu Gencu, dopisnom članu Vojvođanske akademije nauka i umetnosti.

Istoričaru književnosti prof. dr Nikoli Grdiniću dodeljena je nagrada za očuvanje kulturnog nasleđa, dok je glumici Miri Banjac uručena Medalja kulture za ukupno stvaralaštvo.

"Primiti nagradu u Vojvodini, u ovom gradu u kome su toliki umni ljudi ostavili svoje neizbrisive tragove, čast je i obaveza da se sačuva dostojanstvo te nagrade. U ova kosna vremena za nauku, prosvetu, kulturu i umetnost, dakle kičmu naše duhovnosti, ipak se dogode velike predstave naših pozorišta, dobre knjige, galerije, muzeji, veliko Sterijino pozorje, obeležavanje velikih datuma i zaslužnih ljudi. Sve to dokazuje da smo dobri čuvari naše tradicije i kulture", rekla je Mira Banjac koja se u ime dobitnika zahvalila na nagradama.

  • ?

    23.02.2013 17:44
    ?
    Da li je M.Banjac i dalje savetnik Bojana Pajtica za kulturu? Bilo bi interesantno videti izvestaj o rezultatima njenog rada na toj funkciji koja se placa, jel da...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti