"Deset otvorenih pitanja nauke" na sajmu "Putokazi"

Na Sajmu obrazovanja "Putokazi", od 28. februara do 2. marta, posetioci će moći da uživaju u mnogim "čarolijama" iz sveta nauke koje će im izvesti studenti PMF-a.

Na Sajmu obrazovanja "Putokazi", od 28. februara do 2. marta, posetioci će moći da uživaju u mnogim "čarolijama" iz sveta nauke koje će im izvesti studenti PMF-a.

Izložbu "Deset otvorenih pitanja nauke" PMF u okviru sajma organizuje sa Centrom za promociju nauke.

Izložba govori o najintrigantnijim temama koje decenijama i vekovima kopkaju naučnike. Svako od pitanja ukazuje na zadatke koje nauka do sada nije rešila, a koji bi u budućnosti mogli značajno da utiču na svakodnevicu.

Neka od "otvorenih pitanja nauke" su: Od čega je nastao život; Kolika je masa sveta koji ne vidimo; Kako okruženje utiče na gene; Kako mozak misli; Koliko ima hemijskih elemenata; Kako produžiti život?

Posetioci izložbe mogu da glasaju za pitanje koje je po njima najintrigantnije, a Centar za promociju nauke iskoristiće rezultate glasanja kao putokaz ka oblastima koje građane najviše interesuju.

  • 28.02.2013 12:32
    @Mirko
    To ćete morati pitati nekoga sa fakulteta koji se bave društvenim naukama. Svako nek radi svoj posao!
  • Mirko

    28.02.2013 10:00
    Mene interesuje
    Kako animirati narod u Srbiji, da bude dobar jedan prema drugome i da jedni drugima pomažu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti