U Temerinu planiraju gradnju industrijske zone

Opštinske vlasti u Temerinu uspele su da 100 hektara zemljišta koje nije bilo u programu licitacije zakonski prevedu iz društvene u državnu svojinu.

Opštinske vlasti u Temerinu uspele su da 100 hektara zemljišta koje nije bilo u programu licitacije zakonski prevedu iz društvene u državnu svojinu.

Prema rečima predsednika opštine, Vladislava Capika, dosadašnji hendikep opštine bio je upravo nedostatak sopstvenog zemljišta. Na ovaj način Temerin će biti konkurentniji za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Capik navodi da će opština imati godišnji priliv na osnovu ovog zemljišta od preko tri miliona dinara, dok će opštinske vlasti ukoliko dobiju očekivanu saglasnost od Ministarstva poljoprivrede pokrenuti na tom posedu izgradnju industrijske zone.

Kako kažu, lokacija je atraktivna za povezivanje Temerina i Novog Sada u cilju obostranog industrijskog i privrednog razvitka.

  • Pera Kojot SuperGenije

    26.02.2013 11:00
    Moleraj na delu
    Ja imam da postavim pitanja za gospodina vladara Temerina:

    -Zasto se unistava obradivo zemljiste pretvara u industrijsko
    -Ko je do sada koristio zemljiste koje se sada transformise
    -Zasto se pravi industrijska zona kada u Temerinu postoje vec 3 industrijske zone od toga 2 nemaju infrastrukturu
    -ko to kros ovo pokusava da izbegne sudbinu tj. zatvor?
  • Ivana

    25.02.2013 23:09
    prazne price,ostarih na birou cekajuci investitore,pobogu gde vam je infrastruktura da bi iko pozeleo da ulozi u temerin?nesposobnjakovici,kome jos plasirate vase lazi?dokle bre?
  • MOMO

    25.02.2013 11:45
    socijalno
    U Backom Jarku vec postoji industrijska zona na izlasku sa leve strane prema Novom Sadu.Ta zona je ucrtana jos 1999. godine,svi vlasnici zemlje su hteli na njoj grade hale i otvaraju firme.Nisu gradili samo iz jednog razloga zato sto niste ni onda kao ni sada bili sposobni da uradite infrastrukturu.A sada bi ucrtavali novu samo iz jednog razloga,krenula je prica oko muvanja sa zemljistem pa ne mozete da objasnite zasto zemlja nije isla na licitaciju i kako je usmenim dogovorom obradjuje isti covek koji je bespravno obradjivao u predhodnom periodu.Sada nema nazad gotovi ste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti