Ascocijacija ne organizuje protest pred Vladom Vojvodine

Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine danas ne organizuje nikakav protest ispred zgrade Vlade Vojvodine, kazala je predsednica te asocijacije Sanja Bugarski.
Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine danas ne organizuje nikakav protest ispred zgrade Vlade Vojvodine, kazala je predsednica te asocijacije Sanja Bugarski.

Ranije danas medijima je stigao poziv da "Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine" organizuje sutra u 11 sati protest ispred zgrade Vlade Vojvodine, jer pokrajinsku vlast smatraju odgovornom za aferu u vezi sa povećanim količinama opasnog aflatoksina u toj namirnici.   

Sanja Bugarski je agenciji Beta kazala da ne zna za postojanje "Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine" i dodala da asocijaciju koju ona predvodi niko nije kontaktirao u vezi sa organizacijom protesta. "Centralna asocijacija proizvođača mleka ne organizuje nikakav protest. To je notorna laž. Mi se politikom ne bavimo, nas interesuju proizvođači. A da li će političari da se pljuju, šutiraju pa posle piju kafu, to me ne zanima", poručila je Sanja Bugarski.

Na sajtu Agencije za privredne registre takođe ne postoji "Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine", kao registrovano udruženje.

Vojvođanski proizvođači mleka pozvali su danas građane da slobodno piju mleko, jer nije otrovno i optužili političare da se neodgovorno međusobno obračunavaju preko leđa proizvođača i građana, što će dovesti do nesagledivih posledica i masovnog pokolja stoke. "Mleko može da se pije bez bojazni za zdravlje i mi ga pijemo i dajemo našoj deci, ali odjednom smo se našli u noćnoj mori u kojoj se političari naslađuju našom mukom. Izgleda da je koncept da se pokolje ovo malo stoke i da je građani pojedu kroz paštete, a da onda pijemo zdravo mleko iz Nemačke i Austrije", rekla je Sanja Bugarski na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bugarski je navela da je somborska mlekara od jutros zbog smanjene prodaje počela da otkupljuje svega polovinu proizvedenog mleka od proizvođača i ocenila da se slični potezi mogu očekivati i od drugih mlekara. Ona je rekla da je problem lako rešiti dodavanjem stočnoj hrani fiksatora koji za četiri dana potpuno uklanja aflatoskin iz kravljeg mleka i mesa. Najveću krivicu snose Ministarstvo poljoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i Zavod za zaštitu bilja koji nije uradio ništa. Ne pomažu nam, nego samo znaju da nam šalju inspekcije da nas kažnjavaju, a instituti i službe dolaze sa fakturama u ruci", rekla je Bugarski.

Ona je navela da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nema odgovarajuću laboratoriju, koja košta dva miliona evra i navela da je to tako jer odgovara interesima velikih mlekara. "Novom ministru (Goranu Kneževiću) je samo u predizbornoj kampanji bilo važno kako će procvetati stočarstvo. Nikada nas nisu slušali ni oni pre, a ni ovi sada, jer svi su oni tu samo zbog sebe, a ne zbog nas", rekla je Sanja Bugarski.

Predsednik Skupštine Asocijacije Dejan Trajković rekao je da će posledice "političke ujdurme" biti masovni pokolj stoke, jer je broj krava pao sa milion na 400.000, a da će posle "afere aflatoksin" spasti na najviše 200.000. "Ovo je politička igra raznoraznih trgovačkih lobista i uvoznika. Pozivamo Ministarstvo poljoprivede da počne rešavanje problema poljoprivede isplatom dugova stočarima, a Vladu Srbije i pokrajinski sekretarijat da donesu mere za podsticaj stočarstva, a ne da ga upropaste. Problem je što mi nemamo državu koja će zaštiti proizvođače i građane", rekao je Trajković.

  • maja

    24.02.2013 18:41
    politicki rat
    Ovo je sve rat izmedju dve politicke stranke. Ovim ce se unistiti i ovo malo stoke sto je ostalo u ovoj drzavi. Otvorice se prostor za uvoz mleka... to mleko ce biti verovatno jako ''kvalitetno
  • 24.02.2013 14:08
    Doviđenja
    Zadnja propagdna laž!!!!
    Zezate narod svoj,alo!!!!
  • 24.02.2013 11:31
    Sramota i bruka za Vladu Vojvodine!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti