Stočari u znak protesta prosipali mleko ispred Vlade Vojvodine

Više stotina građana protestovalo je danas ispred Vlade Vojvodine, označivši pokrajinsku vladu kao glavnog krivca za aferu.
Više stotina građana protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Vojvodine gde su prosuli nekoliko stotina litara mleka, označivši pokrajinsku vladu kao glavnog krivca za aferu.

Oni su kazali da iza protesta ne stoji niko, već da su se okupili spontano.

Organizacija koja se predstavila kao Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine pozvala je u subotu građane na današnji protest, a od toga se ogradila Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine, koja je navodne organizatore protesta, nazvala "fantomskom" organizacijom.

Neki od prisutnih građana kazali su novinarima da su na protest došli na poziv lokalnih odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Okupljeni građani su rekli da su došli da zaštite svoju proizvodnju i optužili Vladu Vojvodine da je svojim izjavama nanela "nemerljivu štetu primarnim proizvođačima". Oni su upućivali uvredljive poruke na račun vojvođanskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.

"Oni nas uništavaju sa svojim izjavama. Moje krave su zdrave i sve srpske krave su zdrave", rekao je proizvođač iz Titela Milovan Trivunović.

Ješić je okupljenima rekao da će Vlada Vojvodine učiniti sve da pomogne malim proizvođačima, i dodao da Vlada Vojvodine nije uzrok problema.

"Uzrok problema su oni isti koji su meni nudili pare, pa su ih očigledno dali nekom drugom i sada je taj drugi uzrok problema", rekao je Ješić i pozvao proizvođače na razgovor u Vladu Vojvodine.

Na pitanje ko je konkretno vršio pritisak na njega, on je odgovorio da je u pitanju investicioni fond Salford.

Ispred zgrade Vlade Vojvodine tokom protesta bila su parkirana i četiri traktora, a skup je obezbeđivala policija.

Komentari 194

  • logika

    28.02.2013 10:24
    a sto niste to silno mleko dali beskucnicima i onima na socijalnoj pomoci?ako su navikli da jedu iz kontejnera ovo bi im doslo ko kavijar
  • 25.02.2013 18:11
    liman 2
    Gospodine Igore , nije dovoljno tovariti kukuruz za izvoz pa da se na tu temu moze razgovarati na argumentovan nacin.Pre svega taj isti kukuruz je zbog neispravnosti vracen ,pa ste ga mozda i istovarali.Ali nije bitno to, bitno je da nas drzava LAZE i ubedjuje da bas i neverujemo previse svojim ocima jer nam vid zbog nedostatka vitamina i nije bas najbolji , mozda kao nacija patimo od KOKOSIJEG SLEPILA ali ja bih pre rekla da patimo od hronicne nepismenosti pa nas kao takve do besvesti mogu setati od Skupstine do Pokrajinske vlade sa sve kokardama i kojekakvim slicicama .Zar je moguce da im verujete da su imali najbolje namere i da je Jesic kriv za aferu .Da nije mozda kriv i u Hrvatskoj ,Bosni i Hercegovini,,Crnoj Gori ,Madjarskoj,Makedoniji...Naravno da sve to nije istina , ja ne mogu da verujem nekome ko je 90-tih ucestvovao u sistemskom rasturanju droge po skolama i oko njih , ja ne mogu da verujem nekome ko je propagirao rat kao resenje nacionalnog pitanja Srba a istovremeno svoju decu sklanjao od istih da bi na kraju i svog idejnog vodju izdali...Sta mislite da im mi predstavljamo u njihovim bolesnim ambicijama za vladanjem-NISTA,tako se i ponasaju. Pijte mleko dragi gospodine , jedite sir i uzivajte ali vas molim nemojte ga davati i deci ,zasluzili su da odrastu zdravi i da sami odlucuju kako ce dalje...mi smo se pokazali.
  • Logika™

    25.02.2013 17:22
    @julia
    "Ti imaš veze sa mlekarskom industrijom ko krave sa kvantnom fizikom.
    Ko ti je samo izdiktirao one gluposti koje prosipaš ovde.
    Koliko je tvoj IQ?
    Da nije -160?"

    Tacno,nemam veze sa mlekarskom industrijom, ali nisam plitak i razumem sta se desava.Ako zelite da pomerite raspravu na visi nivo ,molio bih vas da mi se obracate sa postovanjem i pre svega da sazmete vas problem u par recenica, kako bih vas razumeo.Ove klinacke uvrede su odlike, pa nezrelih ljudi koji drugacije ne znaju da menjaju ili kritikuju stvari oko sebe.

    "Gluposti" koje ja "prosipam" ovde su mi izdiktirane iz glave.

    Moj IQ ,po Cattell-ovoj skali, iznosi 156.
    Hvala sto pitate.

    Prijatno i ziveli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti