Ješić: Nudili su mi da ćutim o mleku

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić otkriio je da je dobio dobru ponudu da ne izađe u javnost sa podacima o toksinima u mleku, a da su, kada je to ipak uradio, počele da mu stižu pretnje.
Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić otkriio je da je dobio dobru ponudu da ne izađe u javnost sa podacima o toksinima u mleku, a da su, kada je to ipak uradio, počele da mu stižu pretnje.

"O tome da li danas ima korupcije, koliko i kakva je, mogu samo reći da sam pre pretnji koje su usledile pošto sam obelodanio stanje na tržištu mleka, dobio i dobru ponudu da o tome ćutim", rekao je Ješić.

On je dodao da ne sme da kaže ko mu je pretio, da je "obe stvari prijavio policiji i ne sme da govori o tome, a na institucijama je da pronađu i sankcionišu te ljude".

"Kada je u pitanju situacija sa mlekom, lično sam insistirao kod predsednika DS Đilasa i stranačkih organa da se ta tema ne sme i ne može ispolitizovati, jer je reč o bezbednosti svih građana, a ne o nekom dnevno političkom pitanju", rekao je Ješić za Presonlajn.

"Gotovo sto procenata uvozne hrane se kontroliše, ali je činjenica da naši građani konzumiraju 95 odsto proizvoda koji su nastali u Srbiji, a tu je kontrola daleko slabija i neredovnija. Za takve slučajeve planirano je da bude oformljena nacionalna laboratorija u Batajnici, ali ona nikada nije počela da funkcioniše onako kako je to predviđeno i da radi ono što treba. U sređenim društvima postoje dijagnoza problema i dugoročna strategija - u Nemačkoj, na primer, laboratorijama upravljaju sami stočari. Recimo, za problem sa prisustvom aflatoksina u mleku znalo se još u septembru, tada se nešto i moglo uraditi, ali su i republičke instance i veliki proizvođači odlučili da urade jedno veliko ništa", izjavio je Ješić.

On kaže da je zbog toga je neophodno insisirati i na krivičnoj odgovornosti i to na republičkom nivou.

  • миша старовић

    25.02.2013 14:46
    за Сремца...
    У праву си, али то је нека друга тема, доћи ће на
    ред, кад~тад.НЕЗАВИСНА ДРЖАВА~ЈАКА ПОЉОПРИВРЕДА!
  • tomislav

    25.02.2013 13:36
    Ćutanje je zlato..
    I bolje da ćutiš..deluješ mnogo pametnije...
  • Pitam da te

    25.02.2013 10:45
    pitam...
    Koliko li su mu samo ponudili, tj. koliko je prihvatio, da cuti o RBV , to je pitanje koje Jesicu treba da se postavi. Ili su jednostavno rekli, ima da te nema.
    Iskreno se nada da ce Ješa objaviti nesto o tome na svom Twitter profilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti