ATP Vojvodina od danas može da naplati pare od Grada

Poverioci ATP Vojvodine od danas mogu da naplate 14 miliona dinara od Grada.
Poverioci ATP Vojvodine od danas mogu da naplate 14 miliona dinara od Grada.

Za danas je zakazan sastanak Odbora poverilaca ATP Vojvodine na kojem će se odlučiti o daljoj proceduri u vezi sa izvršenjem sudske presude i naplatom potraživanja od Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je rekao da grad neće dobrovoljno platiti odštetu, već se uzda u odluku Vrhovnog kasacionog suda u postupku revizije koju je Novi Sad tražio nakon izgubljene parnice protiv ATP Vojvodine. Vučević je rekao da će, ukoliko dođe do naplate, odmah biti urađen rebalans budžeta.

Vučević je izjavio i da grad neće poništiti ugovor  između ATP Vojvodine i Grada koji su 2006. godine potpisali tadašnja gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i tadašnji vlasnik ATP Vojvodine, Ilija Dević. On je dodao da su došli do saznanja da neka dokumenta ovog preduzeća nisu baš čista.

Ukoliko ATP Vojvodina naplati odštetu, pojedini infrastrukturni projekti koji su planirani za ovu godinu u Novom Sadu, najverovatnije neće biti realizovani. Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić rekao je da će stručnjaci u ovom preduzeću, u saradnji sa gradskim vlastima, odrediti koje investicije su prioritet. Prema njegovim rečima, odustaće se od projekata koji se "najmanje odražavaju na kvalitet života Novosađana".

  • zorann

    26.02.2013 07:36
    voleo bih...
    da neko razume ocemu se ovde radi kad spominjete vlast proslu ! Prosla vlast nije mogla da ucini nista,jer je Privredni sud presudio u korist grada,i sta je grad trebao da uradi,da ide na "poravnjanje"ili u pregovore kad je presudjeno u korist grada ! e tad dolazi do zalbe ATP Apelacionom sudu,i niko nije mogao da pretpostavi da ce isto vece preinaciti spor u korist ATP !isti ljudi,isto vece,sve isto a dve odluke,kontradiktorne...i konacna presuda stize pocetkom godine pred izbore,to je sustina i istina oko svega ovoga !
  • Mirko NS

    25.02.2013 18:44
    uh
    Sve bi manje bolelo da nije te kamate,4 godine ste samo procerdali!!!! Hvala Prosloj vlasti sto je tako zdusno svaki problem resavala!
  • Odgovorno

    25.02.2013 17:37
    Bar su odgovorno resili problem u sto kracem roku. Nisu razvlacili problem godinama kao neki ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti