LSV: Pretnje i korupcija tokom izbora za mesne zajednice

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je proteklog vikenda bili mnogo neregularnosti, pretnji i korupcije tokom izbora za članove saveta mesnih zajednica u Novom Sadu.
Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je proteklog vikenda bili mnogo neregularnosti, pretnji i korupcije tokom izbora za članove saveta mesnih zajednica u Novom Sadu.

"Pojedine stranke su i za ove izbore dovozile autobuse aktivista u ta mesta da izvlače ljude na birališta. Naokolo su bili parkirani automobili javnih komunalnih preduzeća. Sumnjivci su glas plaćali novcem, uljem, brašnom i još koječime, a sve to nadzirali su nekakvi namrgođeni momci iz prikrajka. Je li to sloboda izbora?", navodi se u saopštenju LSV.

Ta stranka je zatražila da se konačno sazna epilog tvrdnji o kupovini glasova na lokalnim izborima maja 2012. godine, koje su na račun Romske demokratske stranke izneli njeni sadašnji koalicioni partneri na lokalu - Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije.

"Ostanu li te optužbe nerasvetljene, svaki izbori gube smisao i biće poslata poruka da su kupovina glasova, ucene i prekrajanje izborne volje građana legitiman put ka vlasti, a ekscesi će postati sastavni deo svih narednih izbora. Gradom će upravljati onaj ko nabavi dovoljno novca, ulja, brašna i sumnjivih tipova", piše u saopštenju.

Dodaje se da na izborima za savete tri mesne zajednice u Novom Sadu nije bilo biračkih spiskova, čitača za "čipovane" lične karte, a članovi biračkih odbora su "paušalno" upisivali adrese birača i otezali sa prebrojavanjem glasova.

"A šta možemo očekivati kada budu lokalni, pokrajinski ili neki drugi izbori?! Tuče? Krvoprolića?", piše u saopštenju.

  • Nesa

    28.02.2013 09:32
    ЛСВ плаћа цену Бахатог понашања Чанка.
  • Ivana

    28.02.2013 09:28
    Након Чанкове кафанске туче у званична саопштења ЛСВ су ушли термини као што су туча,разна вређања...
  • Ivako

    28.02.2013 09:19
    ЛСВ се поново брине за будућност демократије у Србији. Јер каква је то демократија без ЛСВ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti