Vučević: Falsifikovan dokument korišćen u slučaju ATP Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je da će uskoro javnosti predstaviti jedan falsifikovani dokument koji je korišćen kao dokaz u postupku ATP Vojvodine protiv Grada.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je da će uskoro javnosti predstaviti jedan falsifikovani dokument koji je korišćen kao dokaz u postupku ATP Vojvodine protiv Grada.

Vučević ističe da razume zaposlene u ATP "Vojvodina", ali smatra da je pogrešna odluka ovog preduzeća da pokrene postupak prinudne naplate, jer je taj predmet veoma problematičan.

Gradsko javno pravobranilaštvo je podnelo inicijativu Republičkom javnom tužiocu za pokretanje zahteva za zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije i bilo bi veoma značajno za Novi Sad kada bi Republički javni tužilac pokrenuo taj akt, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće. To je samo jedan u nizu načina zaštite budžetskih sredstava koji je pokrenula gradska uprava.

"Gradska vlast će nastaviti sa borbom u zakonskim okvirima za zaštitu budžetskih sredstava Grada, a od odluke Republičkog javnog tužilaštva u mnogome će zavisiti nastavak procesa", zaključuje se u saopštenju.

Poverioci ATP Vojvodina traže prinudnu naplatu

Poverioci ATP Vojvodina odlučili su na sednici Nadzornog odbora da pokrenu prinudno izvršenje sudske presude po kojoj je grad dužan da ovom preduzeću uplati 1,33 milijardi dinara.

Predstavnik poverilaca u Nadzornom odboru Lazar Munižaba izjavio je Radiju 021 da to znači da će ATP Vojvodina preko nadležnog suda započeti izvršenje prinudne naplate potraživanja iz budžeta Grada, ali će podneti i novu tužbu protiv grada za naknadu štete koja je nastala od poslednje presude Privrednog suda pre 15 meseci. "Pokrećemo novu tužbu protiv grada za naknadu štete za poslednjih 15 meseci i izvršenje pravosnažne presude namirenjem poverilaca u odnosu na budžet grada", rekao je Munižaba.

On je podsetio da je do pre nekoliko dana Grad mogao dobrovoljno da plati dug poveriocima, ali se to nije dogodilo jer je odlučeno da pokrene reviziju sudskog postupka pred Vrhovnim kasacionim sudom. "Pošto nije iskoristio tu priliku sada sledi prinudna naplata sudskom procedurom. Ceo slučaj vodiće naši advokati i sada nam narednih dana sledi skidanje para sa računa grada", rekao je Munižaba.

Munižaba je rekao i šta konkretno znači nova tužba protiv grada i zbog čega su je poverioci pokrenuli. "To znači da je veštačenjem utvrđeno da je mesečna šteta što saobraćaj na novoj autobuskoj stanici ne funkcioniše 23 miliona dinara", naveo je on.

ATP Vojvodina ima oko 720 stečajnih poverilaca. Oko 500 poverilaca su bivši radnici, a preostalih 220 čine preduzeća, među kojima su i banke kod kojih se ATP Vojvodina svojevremeno kreditno zadužila.

Privredni apelacioni sud doneo je pre dve nedelje odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,33 milijardi dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice. Sud je ocenio da Grad nije ispoštovao tadašnji Generelni urbanistički plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina.

  • boba

    02.03.2013 21:38
    ma dajte savetniku za kom poslove da nesto odradi pn je jako vest u namestaljkama a i moralan je


  • G

    01.03.2013 13:59
    G
    @Miki Mikić - a što ne upotrebiti oprobani recept za rešenje svih problema, da se grad lepo podeli na više nezavisnih republika?
    @Karlo - ovde je još uvek diskutabilno da li je taj ugovor uopšte validan. "Potpisan ugovor" ne znači ama baš ništa ako je u suprotnosti sa zakonom. Probajte da "potpišete ugovor" sa nekim da imate pravo da ga opljačkate ili ubijete, pa proverite da li će taj postupak da bude okarakterisan kao krivično delo ili ne.
  • lalos

    01.03.2013 10:29
    problem
    Odluka je problematicna, kaze gradonacelnik. Bice da si upravo Ti i ta kamarila koju si okupio oko sebe, naj veci problem za ovaj grad. Nadam se jedino da su vasi clanovi iz SNS-a uspeli da naplate od grada svoja potrazivanja, pre blokade racuna!Taman posla da vama zafali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti