U planu izgradnja novog Svratišta za decu

Izgradnja novog Svratišta za decu sa ulice planirana je u narednih godinu i po dana, saznaje 021.  

 

Izgradnja novog Svratišta za decu sa ulice planirana je u narednih godinu i po dana, saznaje 021.

Kako nam je kazala Daliborka Batrnek Antonić iz Ekumenske humanitarne organizacije, novi objekat bio bi znatno većeg kapaciteta u odnosu na postojeći i nalaziće se u blizini Centra za socijalni rad.

"Mi se nadamo da ćemo  uspeti u narednih godinu i po dana  da se već uselimo u tu kuću ukoliko procedura oko dobijanja građevinske dozvole i potpisivanje ugovora bude dovoljno brza", kaže Daliborka Batrnek Antonić. Ona je rekla da  veoma mali broj dece koji živi i radi na ulici ide u školu, pa će zbog toga novo Svratište imati i posebnu učionicu.

"Mi se zaista trudimo da ih, što je moguće više, uključujemo u školski sistem. U kontaktu smo sa njihovim učiteljima i učiteljicama i pomažemo im oko domaćih zadataka. Pošto se sada trenutno sve aktivnosti odvijaju u jednoj prostoriji, deci je zaista teško da jedno dete radi domaći, a da drugo dete gleda tv ili igra igrice", dodaje Batrnek Antonić.

Prema njenim rečima, sadašnje svratište za decu na Bulevaru oslobođnja zauzima prostor od 67 kvadrata, dok će novi objekat biti skoro tri puta veći. U novom Svratištu će moći da boravi više od 40 dece dnevno, kojima će pomoć pružati volonteri, kao i obrazovni kadar. (Ana Maljković, Dajana Šušnjar)

  • ns time

    04.03.2013 11:34
    Volela bih da ih tu i zadrzite,jer ako deca tu dolaze po osmeh ,hranu,ljubav-to znaci da tamo odakle su dosla to nemaju.
  • 03.03.2013 21:51
    Svratiste,
    bez obzira sto znaci da tamo neko svrati, ima negativnu konotaciju, i zato bi bilo lepo, zarad dece koja tamo odlaze, osmisliti drugi naziv. Hvala Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji na brizi!
  • ogorcena

    03.03.2013 16:36
    svratiste??
    u crnoj zemlji srbiji, svratiste za decu?? sta je ovo, gde smo zalutali, da nam deca u svratistima zavrsavaju, sramoto srbijo!!! ovo vise ne lici na moju zemlju, ovo je sunovrat bezzakonja, nemorala, kriminala, otimacine, ubistava, silovanja, primitivizma, sirotinje,tugo,tuzna.ovo je gore nego u kambodzi,kakva ce sudbina te dece biti, gde ce ta deca zavrsiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti