FOTO: Uklonjena udžerica sa velike deponije u Raše Radujkova

Sa velike deponije između Novog naselja i Detelinare, na kojoj je do početka ove zime živela romska porodica, počelo je uklanjanje nagomilanog đubreta.
Sa velike deponije između Novog naselja i Detelinare, na kojoj je do početka ove zime živela romska porodica, počelo je uklanjanje nagomilanog đubreta.

Deponija na prostoru između Ranžirne stanice i Ulice Raše Radujkova postoji godinama i zauzima površinu od nekoliko stotina kvadrata, ali je zbog ograde, drveća i korova bila zaklonjena. Građanima je postala vidljivija onog trenutka kada su se tu doselili Romi pre nekoliko godina koji su nadomak ulice napravili udžericu u kojoj su živeli.

Na potezu duž novog bulevara koji razdvaja Detelinaru i Naselje postoji nekoliko mesta na kojima su se nastanili Romi. Na ovom prostoru pre su uglavnom bile bašte, dok ih je danas ostalo tek nekoliko.

Kako za 021 kaže glavni komunalni inspektor Grada Novog Sada Zoran Pandurov, za sada je planirano uklanjanje dve divlje deponije na ovom području, a srušena je i jedna ilegalno podignuta baraka. "Tamo ima više kojekakvih baraka i objekata, u kojima ljudi žive, i ti objekti će ići po nekoj drugoj dinamici, kasnije. Biće uklonjena samo nečistoća, a sada smo uklonili jednu baraku koja je bila prazna i nefunkcionalna, a pritom i nelegalno sagrađena", priča Pandurov

Prostor duž Bulevara Evrope je trenutno najatraktivniji u Novom Sadu za gradnju, a jednu od parcela već je kupio nemački lanac supermarketa Lidl. Kako za 021 kaže direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić, to zemljište je predviđeno za prodaju, ali trenutno nema nikakvih konkretnih ponuda.

  • S.

    04.03.2013 10:12
    Jos jedan glas za prosirenje staze!
  • 04.03.2013 00:22
    Vapaj za cistocom
    Nastavite u Branislava Borote preko puta stambenih zgrada su dve deponije jedna na samom pocetku, druga nize pri kraju ullice. Ulica se ne odrzava, slabo je osvetljena, a dvorista zgrada su u haosu. Pocnite da nam sisate travu i skupljate smece.
    U tim ulicama se godinama samo kontejneri prazne koji su pred raspadom i to je sve.
    Molim vas dovedite nas u red. Pravo na cistocu valjda imamo u 21 veku.
  • 03.03.2013 20:15
    Jel' neko misli o zelenilu
    ili nedostatku istog u celom gradu??? Udisemo auspuh (a i kolica za bebe su taman u toj visini)! Da li je nekoga briga!?! Oni koji grade i poplocavaju nekadasnje baste ne zive u tom betonu, vec imaju zelenu okucnicu! Proverite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti