Jelena Jevtić na čelu novosadskog URS-a

Bivša članica Gradskog odbora DS Jelena Jevtić novi je Poverenik Ujedinjenih regiona Srbije za Novi Sad.

Bivša članica Gradskog odbora DS Jelena Jevtić novi je Poverenik Ujedinjenih regiona Srbije za Novi Sad.

Nju je u prostorijama ovog pokreta danas zvanično predstavila članica predsedništva URS-a Verica Kalanović. Pre Jevtićeve, na mestu predsednika Gradskog odbora G17 plus bio je Dalibor Novaković koji na unutarstranačkim izborima nije dobio podršku članstva.

Jevtićeva je kazala da je odlučila da napusti demokrate jer "nije mogla dovoljno da promoviše ono u šta veruje". "Verujem da ću sada imati tu priliku jer su mi ideje koje promoviše URS u ovom tenutku najbliže".

Nova liderka novosadskog URS-a je tokom svoje političke karijere bila potpredsednica Skupštine Vojvodine, pokrajinska poslanica, gradska odbornica, direktorka Lisja i pomoćnica direktora u Vodama Vojvodine. Dugo je predvodila Pokret gorana Novog Sada, a danas je na čelu vojvođanskog pokreta ovog udruženja građana.

Gradska organizacija G17, a današnjeg URS-a je uz novosadski LDP organizacija koja je najčešće menjala rukovodstva, čak i čitavo članstvo. Poslednje veliko osipanje bilo je kada je Mlađan Dinkić odlučio da napravi koaliciju sa Majom Gojković s kojom je u Novom Sadu pretrpeo krah na izborima pa je posle raskinuo tu saradnju.

URS bi inače trebalo na proleće da postane stranka, a nezvanično se najavljuje da će još neki članovi DS u Novom Sadu vrlo skoro pristupiti URS-u.

  • greg

    02.03.2013 23:12
    Jela
    po svemu sudeći nije baš OK
  • JasnaNS

    02.03.2013 22:54
    Ovde je baš omašila u proceni.
  • sava rudić

    02.03.2013 19:00
    uvek, ponekad. nikad
    Mi ćemo se oporaviti kad tad, očistiti, i krenuti na više. Samo joj zameram što sa sobom nije povela i Snežanu Repac?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti