Vučević: Sud koristio neoveren i nepotpisan dokument

Privredni apelacioni sud je u presudi u sporu između ATP Vojvodina i Grada Novog Sada koristio sporni dokument Ministarastva za infrastrukturu, rekao je danas gradonačelnik Miloš Vučević.
Privredni apelacioni sud je u presudi u sporu između ATP Vojvodina i Grada Novog Sada koristio sporni dokument Ministarastva za infrastrukturu, rekao je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

On je na konferenciji za novinare izjavio da postoji osnovana sumnja da rešenje Ministarstva infrastrukture od 29. februara 2008. godine, u kojem se navodi da je postojećoj autobuskoj stanici zabranjeno obavljanje staničnih delatnosti, nije verodostojno jer nema potpis i overu.

"Ja sam se zbog toga obratio Ministarstvu saobraćaja, kao pravnom sledbeniku Ministarstva infrastrukture i pre dva dana nam je stigao odgovor u kom se navodi da jedno takvo rešenje nikada nije doneto, odnosno da ne postoji u arhivi ministarstva", rekao je Vučević.

Dodao je da je Grad uputio ovim povodom dopis Republičkom javnom tužilaštvu koje bi sada trebalo da utvrdi da li jedan ovakav dokument postoji ili je na suđenju korišten falsifikat.

Član Stručnog tima o sagledavanju činjeničnog stanja i predlaganja rešenja u ovom sporu Milan Đukić rekao je da je ovo rešenje korišteno kao temeljan dokaz prilikom donošenja presude i da se sa pravom postavlja pitanje kako je ono moglo biti korišteno ako dokument ne postoji. On je pozvao drugu stranu u sporu da u javnost izađe sa dokumentom koji poseduje, kako bi se utvrdilo da li original možda ipak postoji ili je reč o falsifikatu.

Član Stručnog tima Miroje Jovanović rekao je da je sporni dokument u žalbenom postupku Privrednom sudu dostavio bivši stečalni upravnik ATP Vojvodina NIkola Pavlović, gde je on i naveo da je dokument nepotpisan. Jovanović je kazao da je sporni dokument ATP Vojvodini dostavljen iz preduzeća Mankop iz Beograda, čiji je vlasnik Ilija Dević, inače svojevremeno većinski vlasnik ATP Vojvodina i potpisnik ugovora o izgradnji nove autobuske stanice.

Stečajni poverioci ATP Vojvodina najavili su juče da će prinudno naplatiti novac, što se prema tvrdnji gradonačlenika Miloša Vučevića još nije dogodilo.

  • Sara

    02.03.2013 19:24
    Stanica koja lici na golubarnik, ne vredi ni pare jedne, a kamoli silne one novce koje je sud procenio. Sva sreca pa je gradonacelnik advokat pa se razume u papire, inace gde bi nama bio kraj sa ovakvim lopovima u pokrajini
  • Draganica

    02.03.2013 18:07
    Mnogo toga je propusteno u ovom slucaju, zato su i trazili po hitnom postupku da grad isplati novac!
  • Dr Petrović

    02.03.2013 16:39
    Definicija, šta je to "stanica" ?
    To je skalamerija jedna, nije projekat vredan pomena. Nije ni prostorno ni strateški postavljena kao ozbiljna stanica.

    To je provizorijum jedan, kao pozorišna kulisa, kao u filmu "Žaoka", ko je gledao, da se prevare i opljačkaju građani.

    Ovde je i vrapcima jasno da je u pitanju obostrani dogovor na našu štetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti