Na proleće počinje uklanjanje deponija na ulazima u Novi Sad

Tokom proleća biće sprovedena velika akcija Komunalne inspekcije i javnih preduzeća na uklanjanju divljih deponija, saznaje 021.
Tokom proleća biće sprovedena velika akcija Komunalne inspekcije i javnih preduzeća na uklanjanju divljih deponija, saznaje 021.

Kako za naš radio kaže glavni komunalni inspektor Zoran Pandurov, prioritet će biti najveće deponije i one koje se nalaze na ulazima u grad.

"Cilj je da putnici koji dolaze u Novi Sad, bilo da je u pitanju sajam ili Egzit, steknu pozitivnu prvu sliku o gradu i da se ne vide deponije", priča Pandurov i dodaje da postoje i planovi za ozelenjavanje tih površina.

Prema njegovim rečima, na tim mestima će biti angažovane i čuvarske službe, kako se ilegalne deponije ne bi ponovo stvarale.

"U drugom naletu, koji će biti ovog leta, radiće se i druge deponije u gradu, koje nisu toliko upadljive kao one na ulazima u Novi Sad. Sada je u toku snimanje i planiranje radova, tako da ćemo ove godine učiniti najveći pomak po pitanju čistoće i deponija u Novom Sadu u poslednjih deset godina", tvrdi Pandurov.

Kako kaže, unutar Komunalne inspekcije oformljena je posebna radna grupa kakva do sad nije postojala i čiji je glavni zadatak sprovođenje ove akcije u delo.

Podsećamo da su nedavno sa površine između Novog naselja i Detelinare sklonjene dve divlje deponije.

  • 11.03.2013 09:08
    Upornost i jasan vizija se uvek isplati
    JKP Čistoća treba da zaposli barem još 100 radnika, koji bi stalno, tokom cele godine krstarili gradom i čistili, čistili, čistili...kažnjavali, kažnjavali, kažnjavali, pa bi deo naroda koji nema higijenske navike konačno shvatio da je natrčao na tvrdo i prestao da ponižava sebe i svoje sugrađene razbacivanjem smeća, kao i da pljuje po svojoj državi, koja, iako je dosta daleko od idealne, ipak je i dosta bolje od mnogih nesretnijih država. Bilo bi dobro to malo više ceniti.
  • zorann

    11.03.2013 08:03
    a glavna deponija
    tj.smetliste na auto putu kod Rodica,trece najvece "brdo" Vojvodine,posle Vrsackog brega i Fruske gore ? Kad resavamo taj problem,koji nam stoji za vratom,kad vetar nanese "mirise"sa smetlista,kad brdo pasa lutalica se spusti na Klisu i u grad,onda se zapitamo odakle sve ovo stize ! A o sitnim deponijama da i ne govorim,grad ih je prepun,za sve gradjani Novog Sada izdvajaju novac,a sta zauzvrat dobijamo ? Bitno da je u Cistocu zaposleno 50-ak,visoko obrazovanih kadrova koji "trunu"po kancelarijam,a gradjani ce sami cistiti smece! Zalosno i jadno koliko malo vodimo racuna o nasem okruzenju gde zivimo !
  • ArthurDent

    10.03.2013 17:38
    Deponija - Liman IV i put NS - BP
    Na Limanu IV,saobe strane autobuske okretnice su dve deponije i romska nehigijenska naselja. Stoje tu godinama i niko ništa ne rešava ??? Hoćete li ih sad skloniti?

    Takođe, na međunarodnom putu SRB-HR, između Begeča i Futoga se nalazi ogromna divlja deponija na koju su u poslednje vreme počeli da bacaju i uginule životinje. Nesnosan smrad se osećao i zimi, kad prođeš kolima 80 na sat. Mogu misliti kako će biti kad otopli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti