Radnici ATP Vojvodina traže prinudnu naplatu

Oko stotinu bivših radnika ATP Vojvodina okupilo se u sredu u krugu preduzeća tražeći da Uprava pokrene postupak prinudne naplate 1,33 milijardi dinara od Grada Novog Sada.
Oko stotinu bivših radnika ATP Vojvodina okupilo se u sredu u krugu preduzeća tražeći da Uprava pokrene postupak prinudne naplate 1,33 milijardi dinara od Grada Novog Sada.

Predstavnik radnika Ljubomir Lelović rekao je novinarima da zaposleni neće odustati od protesta sve dok od Uprave ne dobiju pismenu garanciju suda da će im biti isplaćena sva potraživanja čim ATP Vojvodini bude prebačen novac na tekući račun. "Oko 500 radnika potražuje od jednog do 15 ličnih dohodaka od ATP Vojvodina, odnosno u proseku do 300.000 dinara, što zajedno čini između 60 i 80 miliona dinara", rekao je Lelović.

On je ocenio da rukovodstvo ATP Vojvodina odugovlači sa procesom prinudne naplate od Grada i optužio direktora preduzeća u reorganizaciji Bojana Škrbića da je obmanuo radnike kada im je pre nedelju dana obećao da će novac biti uplaćen.

"Očigledno postoji neka režija koja ima za cilj da radnici ostanu bez svojih potraživanja", rekao je Lelović i dodao da su radnici posebno zaprepašćeni ponašanjem predsednika Nadzornog odbora Nikole Lapčevića, jer zastupa interes najvećeg pojedinačnog poverioca "Kredi agrikol banke".

Lelović se zapitao i zašto je menadžment ATP Vojvodina doneo odluku da otvori poseban tekući račun na koji će Grad Novi Sad prebaciti 1,33 milijarde dinara. "Postoji spekulacija da će novac na tom računu mirovati sve dok se ne završi ravizija sudskog postupka koji je Grad pokrenuo pred Vrhovnim kasacionim sudom. U tom slučaju mi skoro nećemo dobiti naše pare", kazao je Lelović.

  • Petar

    08.03.2013 09:28
    Najogre od svega sto ce pare ici na racun jednom coveku a to je Devic. Zao mi je da gledam kako anred po stoti put ostaje bez prebijene pare.
  • Peđa

    07.03.2013 12:47
    Lešinar
    Lešinari, ojadite grad pa da se svi slikamo!
  • Prorok

    07.03.2013 09:46
    Ovo vam je sudbina

    http://www.naslovi.net/2009-03-09/gradjanski/hiljade-radnika-centroslavije-ostalo-bez-akcija/1068320

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti