Elezović povezan sa spornim kreditima RBV?

Tužilaštvo za organizovani kriminal uskoro bi moglo da pokrene postupak protiv predsednika Izvršnog odbora DS Dušana Elezovića zbog malverzacija s kreditima u Razvojnoj banci Vojvodine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal uskoro bi moglo da pokrene postupak protiv predsednika Izvršnog odbora DS Dušana Elezovića zbog malverzacija s kreditima u Razvojnoj banci Vojvodine.

Prema saznanjima Kurira, policija završava istragu o uzimanju kredita kod ove banke koji nisu vraćeni i uskoro se može očekivati da će povući neke konkretnije poteze.

Sporan je kredit od 360 miliona dinara koji je Razvojna banka dala Demokratskoj stranci uoči majskih izbora na rok od tri i po godine uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto, a sumnja se da je u ceo taj proces uključen Elezović. Ovaj list još piše da ga policija sada povezuje i sa Slobodanom Šćekićem, vlasniko, Sloge iz Kaća, a osumnjičen je da je nazakonito prisvojio 328 hektara zemljišta vrednog 320 miliona dinara.

Podsetimo, juče je ovaj list objavio i da je Elezović sakrio od države imovinu vrednu 80.000 evra. Nekadašnji predsednik Pokrajinskog odbora je sve češće u žiži interesovanja istražnih organa, pa je tako i nedavno saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u istrazi koja se vodi protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina povodom afere vezane za pančevačku "Azotaru".

  • Nikola

    07.03.2013 12:51
    ...
    Iskreno se nadam da će odgovarati za sve svoje postupke koje je učinio u prošlosti. Kriminalci treba da odgovaraju!
  • jaPAja...

    07.03.2013 08:51
    VEĆ VIĐENO
    "Odrastao i zreo čovek treba da stoji iz svojih odluka i dela i da se ne izvlači da je nešto morao..."Kako to gordo zvuči! Samo što mi nemamo ama baš nikakvo merilo, niti išta spram čoveka - tu je kvaka! Mi smo banda koja se krije iza sveznajućeg Kurira! Poštujemo vlastodršce jer ne vladamo ni sobom! Koliko je izmišljenih afera prodefilovalo svih ovih godina dok smo od poštovanih radnika postali najamnici a mi - tajac? Još par godina kurirskih vesti i svi ćemo biti i beskućnici koji za hleba daju ono malo sirotinje pod hipoteku, jer smo dokazano nezreli! A mi se sladimo nikad dokazanim kurirskim ogovaranjima, spletkama, skandalima koji se i izmišljaju da bi nas lakše pelješili! I sve češće mi na um pada divna stara dosetka:

    PRE RATA NISMO IMALI NIŠTA A ONDA SU DOŠLI NEMCI I SVE NAM OTELI!

    ...i tako,se eto opet misli da će ovi novi biti bolji od onih starih "u krug, u krug, u krug, u krug igraju kolo vlast i drug...
  • 07.03.2013 08:37
    ns
    Cekajte da neko bude i osudjen i vrati pare.
    Juce je nadi divljan apelacioni sud smanjio kaznu sa 5 godina na 6 meseci zatvora za 3.5 miliona koje je maznula.
    Za te pare i ja bih sedeo 6 meseci u zatvoru. Jedino nekazu koliko je sudija dobio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti