Akcija na Spensu - "Svaki dan - dan žena"

Organizacija Vogram (Volunteer Group of Artistic Mindset), u saradnji sa Sportsko poslovnim centrom Vojvodina, 8. marta na zatvorenim bazenima organizuje akciju "Svaki dan – dan žena".

 

Organizacija Vogram (Volunteer Group of Artistic Mindset), u saradnji sa Sportsko poslovnim centrom Vojvodina, 8. marta na zatvorenim bazenima organizuje akciju "Svaki dan – dan žena".

Građani koji 8. marta posete zatvorene bazene Spensa u svim terminima (10:45–12:45, 13:00–15:00, 17:00–19:00, 22:00–24:00), videće novi mural oslikan na zidu koji razdvaja veliki i mali bazen, dok će pripadnicama lepšeg pola Vogram poklanjati i unikatne ručno rađene minđuše.

Vogram, volonterska organizacija mladih koji zauzimaju aktivan stav prema lokalnoj zajednici želeći da je unaprede, donirao je Spensu, ali i svim Novosađanima, novi mural koji osim estetske vrednosti ima i socijalni značaj jer problematizuje odnos prema ženama.

U središte je postavljena žena kojoj su pridodate božanske i mitske karakteristike. "Tako mistifikovana, iako veoma moćna, nema ostvarena bazična prava jednakosti koja simbolizuje Međunarodni dan žena", kaže PR Vograma Jasmina Bošković.

Mural, koji će ubuduće krasiti bazene na Spensu, "podseća da još uvek postoji mitologizacija žena, kao i ostaci patrijarhata koji ponovo jačaju, naročito u ruralnim sredinama, te da žene i danas jesu u marginalizovanom položaju, a njihova uloga je svedena na biološku", dodaje ona.

  • ica

    07.03.2013 11:58
    ....
    ti si druze u problemu ...ovaj slogan bi ti bio ok ako promenis pol verovatno ....?'?????
  • Anonimus

    07.03.2013 07:31
    kome, čemu, koga, šta...
    Čemu svaki dan - Dan žena? Pa to već svi imamo kod kuće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti