Policija pojačala patrole na Naselju

Nakon pucnjave i sve češćih navijačkih obračuna među maloletnicima, novosadska policija pojačala je prisustvo na Novom naselju u večernjim satima i vikendom, a u proteklih mesec dana nekoliko puta su sprovođene racije na otvorenom.
Nakon pucnjave i sve češćih navijačkih obračuna među maloletnicima, novosadska policija pojačala je prisustvo na Novom naselju u večernjim satima i vikendom, a u proteklih mesec dana nekoliko puta su sprovođene racije na otvorenom.

Ove mere su preduzete u sklopu inicijative za suzbijanje maloletničkog nasilja, koju je proteklog meseca pokrenuo Savet roditelja Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada". Kako za 021 kaže šef grupe za maloletničku delikvenciju, Nenad Erdeljan, policija ima spisak maloletnih prestupnika, ali on nije dostupan javnosti i postoji samo interno.

"Imamo poseban odsek koji se bavi navijačkim grupama i spisak koji se gotovo svakodnevno ažurira, ali o tome može biti obavešteno samo tužilaštvo i sudovi, a nikako javnost", priča Erdeljan.

Predstavnica saveta roditelja ove škole Jelena Desnica kaže za 021 da su u prethodnih mesec dana održani roditeljski sastanci u gotovo svim odeljenjima i da je uprava škole napravila znatan pomak kada je u pitanju bezbednost dece.

"Većina roditelja prihvatila je predlog da se vrše nasumične kontrole đačkih torbi, vraćena su dežurstva učenika koji legitimišu sve koji ulaze u školu, a nastojaćemo i da za vreme odmora veći broj nastavnika dežura u školskom dvorištu, jer smatramo da pet nastavnika nije dovoljno na 700 đaka", govori naša sagovornica i dodaje da je u međuvremenu pojačano i školsko obezbeđenje.

Prema njenim rečima, većina roditelja podržala je inicijativu za uvođenje video nadzora u učionicama i hodnicima, a spremni su i da sami finansiraju njihovu nabavku. Desnica dodaje da roditelji nisu odustali od ideje da se prekreče navijački murali i da će od grada tražiti podršku u tome, a ukoliko je ne dobiju to će učiniti samoinicijativno.

  • NOVO NASELJSKA BAGRA

    15.04.2013 13:14
    Nista s'tim nemate...
    Alo sta vi da skrabate nase murale?? Kakve vi veze imate sa muralima? Mi smo pet puta vise platili nego vase jebeno Obezbedjenje i Video Nadzor, Ispisite decu iz te skole ako zelite, Svi smo mi isli nekada u tu istu skolu!!!
  • 20.03.2013 16:05
    dukica54@cmail.com
    Mogli bi malo da obilaze i Detelinaru, mislim da je jedan od naj gori delova grada.
  • 20.03.2013 14:26
    @M - Malo sutra
    jel ti radi kamera na mobilnom ?

    pa snimi...

    a ovo za hercegovce...nemam ja ništa protiv nego...mene ne moraš ni da platiš samo još 19 ludih kao ja .

    a za to vreme neka patrole u gaji lupkaju po aparatima i nek se ne javljaju na mobilne kad ih krimosi budu zvali u pomoć.

    eto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti