Vratili se zavejani atletičari sa 39 medalja

Iz Dortmunda su se danas u Novi Sad vratili članovi podmlatka Atletskog kluba "Vojvodina" koji su pre takmičenja proveli više od 30 sati zavejani na autoputu u Mađarskoj zbog čega je bilo neizvesno da li će stići na vreme.
Iz Dortmunda su se danas u Novi Sad vratili članovi podmlatka Atletskog kluba "Vojvodina" koji su pre takmičenja proveli više od 30 sati zavejani na autoputu u Mađarskoj zbog čega je bilo neizvesno da li će stići na vreme.

Trener Ferenc Kamasi je u emotivnom obraćanju mladim atletičarima i njihovim roditeljima rekao da su uprkos ovoj neprijatnoj situaciji ostvarili izvanredne rezultate na Sportskim atletskim igrama u Dortmundu. "Osvojeno je 39 medalja u dva dana. Prvog dana je bilo šest zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane. Interesantno je to da su obe ekipe, i muška i ženska, osvojile identičan broj medalja", naveo je Kamasi.

Na takmičenju su se takmičili atletičari i atletičarke od 11 do 15 godina. Stefan Sabo osvojio je tri medalje i jedan pehar. "Zadovoljan sam svojim učinkom, pogotovo jer sam zbog kašnjenja pravo iz autobusa otišao na teren", kazao je Sabo.

Mladi atletičari danas su posvedočili da im je u početku bilo dosadno, ali su kasnije našli načina da se zabave uz muziku i društvene igre. Mladi Sabo naveo je da, uprkos problemima na putu, nisu dozvolili da im vremenske neprilike pokvare raspoloženje. "Bili smo smireni i verovali smo treneru zbog njegovog iskustva", rekao je Sabo. Ferenc Kamasi je rekao da su zbog zastoja na putu atletičari počeli da se zagrevaju još u autobusu, a deca su čim su stigli u Dortmund počela da se takmiče.

Novosadski atletičari stigli su u poslednjem trenutku na takmičenje, najviše zbog jednog mađarskog policajca, koji im je, kako je rekao vozač autobusa, dozvolio da kroz probijenu ogradu odu u kontra smeru na autoputu. "Policajac je bio priseban i pomogao nam je da se izvučemo", kazao je vozač.

Atletičari i njihov trener su danas izjavili da se ni u jednom trenutku nisu dvoumili da li da se vraćaju nazad za Srbiju kao što im je bilo preporučeno, već su nastavili ka Dortmundu i proslavili ime svog grada i države.

  • bravo

    19.03.2013 21:27
    bravo
    bravo deco, svaka vam cast!!!
  • NeroN

    19.03.2013 20:08
    Alal vera !
    Bravo deco,bravo roditelji,bravo treneri,bravo Srbijo.Bravo 100 x za svakog!
  • goga

    19.03.2013 17:36
    Svaka čast!
    Talenat, rad i upornost. To treba podržati i pohvaliti. Novac koji ide u pogrešne džepove usmerite da podržite ove mlade ljude i omogućite im uslove za rad.Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti