Novi Sad bezbedan od poplava

Sezona prolećnog rasta vodostaja i poplavnih talasa se primiče a, kako ističu u "Vodama Vojvodine", Novosađani ovog proleća ne moraju da brinu.
Sezona prolećnog rasta vodostaja i poplavnih talasa se primiče a, kako ističu u "Vodama Vojvodine", Novosađani ovog proleća ne moraju da brinu.

Kako kaže rukovodilac Sektora za odbranu od poplava u ovom preduzeću Mirko Galonja, Novi Sad je ovog proleća prvi put bezbedan, odnosno, nije najkritičnija tačka za odbranu od poplava na Dunavu u Srbiji.

"U Novom Sadu, prvi put ovog proleća imamo formiranu stabilnu liniju odbrane od poplava, koja je nastala tako što je zidom od armiranog betona povišen nasip na keju, a takođe i na kanalu Dunav Tisa Dunav", objašnjava Galonja i dodaje da je nabavljena i uskladištena mobilna oprema, za zatvaranje prolaza na ovom novosagrađenom nasipu, tako da je sve spremno za visoke vodostaje Dunava.

Novi Sad je, podsećamo, godinama bio najniža tačka na delu Dunava koji se brani od poplava, a Novosađani pamte da su na keju, kad zaprete visoki vodostaji, bile postavljane vreće sa peskom, kojima je nasip povećavan. Sada su, kako objašnjavaju stručnjaci, ove vreće otišle u prošlost.

  • 20.03.2013 12:13
    Savetnik
    Tome je znacajno doprineo novi savetnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti