Izmenjena optužnica za incident u Temerinu

Više tužilaštvo u Novom Sadu delimično je promenilo optužnicu protiv sedmorice mladića okrivljenih da su 21. oktobra 2012. izazivali nacionalnu mržnju u Temerinu.
Više tužilaštvo u Novom Sadu delimično je promenilo optužnicu protiv sedmorice mladića okrivljenih da su 21. oktobra 2012. izazivali nacionalnu mržnju u Temerinu.

U novoj optužnici izmenjeno je činjenično stanje koje se odnosi na krivično delo koje su počinila sedmorica mladića mađarske nacionalnosti, dok se ime Predraga Novakovića optuženog za nasilništvo u novoj verziji optužnice više ne pominje. Do izmene optužnice došlo je nakon što ju je Viši sud u Novom Sadu vratio tužilaštvu sa zahtevom da se "uklone uočeni nedostaci".

Pravni zasatupnih dvojice okrivljenih Antal Bozoki rekao je da tužilaštvo sedmoricu mladića i dalje tereti za izazivanje nionalne, verske i rasne mržnje, za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora, a jedan od njih tereti se i za nedozvoljeno držanje oružja. Prema njegovim rečima, u optužnici nema nikakvih suštinskih izmena i ona se gotovo od reči do reči poklapa sa optužnicom na koje je zamerke izneo i sud.

Više javno tužilaštvo je krajem januara podiglo optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih zbog incidenta u jednom ugostiteljskom objektu u Temerinu. Atila Oros (23), Robert Oros (20) i Čongor Koperec (19) iz Temerina, Norbert Kovač (33) i Kornel Karpinski (21) iz Bečeja, Tomas Šmit (18) i Florijan Apatocki (18) iz Ade optuženi su zbog zlostavljanja gostiju i ugrožavanja njihove sigurnosti. Uz to, pripisuje im se da su otpozdravljali nacističkim pozdravom "Zig hajl" i pritom gurali goste, koje su psovali i vređali po nacionalnoj osnovi.

  • Izvolite gospodine Pastor. Ne.

    28.04.2013 05:58
    Izvolite gospodine Pastor. Ne...DOBRO STE RAZUMELI PITANJE,NISAM VAS PITAO O DEKLARACIJI,deklaracija je deseto,poslednje pitanje,OVO JE PRVO I NAJVAZNIJE,PITANJE SVIH PITANJA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti