Vatrogasci upozoravaju Novosađane

Poslednjih dana učestali su požari u podrumskim prostorijama, kao i drugim napuštenim objektima gde se nalaze stare stvari, koje su uglavnom nezaštićene od požara.
Poslednjih dana učestali su požari u podrumskim prostorijama, kao i drugim napuštenim objektima gde se nalaze stare stvari, koje su uglavnom nezaštićene od požara.

Novosadski vatrogasci su imali nekoliko interevencija na gašenju ovakvih požara i na sreću nije bilo veće štete i povređenih.

U Vatrogasno-spasilačkoj jedinici zato savetuju Novosađanima da provere svoje podrumske prostorije i uklone sve lako zapaljive stvari, odnosno da zaštite te predmete.

Takođe, kako se sumnja da su neki od ovih požara uzrokovani čak i upadom pikavaca sa ulice kroz podrumske prozore, savetuju građanima da zatvore sve otvore, kako bi smanjili mogućnost izbijanja vatre.

Potrebno je proveriti i električne inatalacije, jer jedna varnica u podrumu može da izazove paljenje starog papira ili sličnih stvari.

Podsećamo,u poslednjih nekoliko dana izbila su tri manja požara u Novom Sadu, dva u centru, i jedan na Detelinari. Na Bulevaru Mihajla Pupina 26 izbio je požar u kojem, na sreću, niko nije povređen. Vatrogasci su juče gasili dva požara u podrumima na Bulevaru Mihajla Pupina 22 i na Detelinari.

  • 21.03.2013 07:42
    Obuka i obaveštavanje građana sve potrebnije
    Da li u gradu postoji služba koja sve ovo prati i objedinjuje delovanje obuku građana ,upozorava i vrši obuku građana ? ?( civilna zaštita ,osmatranje i obaveštavanje,vanredne situacije,protiv požarna zaštita građana )po zakonu bi trebala ,na nivou Pokrajne postoji a i u mnogim drugim gradovima (Beograd ;Niš,Kragujevac, Zrenjanin,Sombor,Subotica i td.),Novo vreme iziskuje savremene metode .I na kraju da li imaju ikakve planove u i za date situacije po zakonu.
  • 20.03.2013 20:45
    Pusilo se i pre 30 godina
    pa su pozari bili znatno redji. Zasto? Kvalitetnije cigarete???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti