ZIG: Dali smo rešenje za Bocke

Zavod za izgradnju grada oglasio se povodom jučerašnjeg incidenta u Bockama, kada su građani sprečili ekipu JKP "Put" da izvedu radove u Bagremovoj ulici.
Zavod za izgradnju grada oglasio se povodom jučerašnjeg incidenta u Bockama, kada su građani sprečili ekipu JKP "Put" da izvedu radove u Bagremovoj ulici.

Građani su sprečili ove radove, jer smatraju da presecanjem puta, neće rešiti problem odvođenja atmosferskih voda.

U ZIG-u navode da je ekipa "Puta" poslata na osnovu inspekcijskog rešenja uz tehničko rešenje koje je uradila njihova Služba za održavanje.

"Tehničko rešenje podrazumevalo je da se uradi kanaleta (rigol od betonskih prefabrikovanih elemenata) uz postojeći nadvišeni ivičnjak 18/24 cm i u dužini od 250 m, od malog izvora pa skoro do pruge Sr. Kamenica-Beočin. Na predloženi način, odvođenje površinskih voda bi bilo rešeno, a što je takođe važno, održavanje (čišćenje) rigola bi bilo lako jeftino i efikasno" kažu u ZIG-u.

U ovom preduzeću navode da je postupkom građana onemogućeno da se izvedu radovi, pri čemu konačno rešavanje problema trenutno nije moguće izvesti.

Kako su objasnili, tek treba da se izradi projektno tehnička dokumentacija i potom obezbediti sredstva za izgradnju atmosferske kanalizacije, a za to u ovoj godini nisu planirana sredstva.

  • džabalebaroš

    21.03.2013 15:04
    živo blato
    Ko je gradio kuću na klizištu sam je kriv. Ono postoji od pamtiveka, nije nastalo juče...
    Sad im je kriv Grad Novi Sad i neko treći....
    Okrenite se i iz zaleta udarite glavom u zid da se malo opametite i probudite
  • NSadjanin

    21.03.2013 13:02
    NSadjanin
    Inace, iz proverenih izvora sam cuo da u predlou projekta stoji sledece: Kliziste je proslo! Mora se pod hitno resiti problem kanalizacije i vode u Bockama jer postoji opasnost od ponovnog pokretanja klizishta a onda ce troskovi biti mnoooooo veci!!! molim novinare da STRUCNO i odgovorno rade svoj posao a ne da samo prenose reci politicara!!! posvetite se malo temi! Valjda je svima u interesu da se pomogne narodu!!! Stavite se vi u polozaj stanovnika Bocki!!! Da li je bezobrazno to sto oni traze? Da li su to planovi za evropu?
  • NSadjanin

    21.03.2013 12:59
    sramota je traziti vodu u xxI veku~
    Citam komentare i ne verujem! kakav smo to narod? jesmo oduvek bil itakvi ili smo skoro postali tako zlobni, zajedljivi i puni gneva i mrznje!?
    Ovde u komentarima se iznose raznorazne GLUPOSTI I LAZI! Ukoliko zelite da palamudite o nekoj temi onda treba da je poznajete a ne da pisete ono sto vi mislite! Bocke su planski i legalno gradjeno naselje kooje je prvo bilo vikendnaselje a posle promenjeno u stambeno ! Zitelji Bocki nisu nishta dobili na lepe oci! Sami su se izborili za struju! Ja imam kucu u Bockama od kraja 60ih! od tada postoje i obecanja da ce se dovesti vodovod i kanalizacija! Svi smo placali samodoprinose! Ne kazem... ima divlje radnje ...ali jednako koliko i u bilo kom druom delu rada !! Nisu Bocke Vjeternik!! Cemu toliko protivljenje i pljuvanje po ljudima koji samo zele OSNOVNE uslove za zivot i to traze 30 godina!! KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti