Odložena plenidba teretane Gymnas

Sudski izvršitelji odložili su zaplenu objekta u kojem se nalazi teretana "Gymnas", zato što ni posle intervencije bravara nisu uspeli da uđu u lokal, jer su vrata sa unutrašnje strane bila blokirana metalnim šipkama.
Sudski izvršitelji odložili su zaplenu objekta u kojem se nalazi teretana "Gymnas", zato što ni posle intervencije bravara nisu uspeli da uđu u lokal, jer su vrata sa unutrašnje strane bila blokirana metalnim šipkama.

Kako je okupljenim novinarima rekao prethodni vlasnik ovog prostora na Adamovićevom naselju, Vladimir Stojšić, Osnovni sud u Novom Sadu je doneo odluku da mu se zapleni prostor čija je vrednost procenjena na preko 1,1 milion evra, a sve zbog zajma od Stevana Krstonošića u visini od 40.000 nemačkih maraka, starog više od 20 godina.

Zbog toga se, u dogovoru sa svojim advokatom odlučio da podnese krivičnu prijavu protiv sudskog veštaka koji je bio zadužen za procenu vrednosti ove nekretnine. Prema rečima njegovog advokata Nikole Ivančina, Stojšić ne beži od svojih obaveza, ali smatra da nije smelo da se desi da Sud naloži pretvaranje dužničkog iznosa iz maraka u dinare, a upravo je ta odluka dovela do enormno visokih kamata, zbog čega je i dug rastao.

Kako je za 021 rekao advokat Janko Kubinjec, koji zastupa Krstonošića, dve strane su još 1991. godine postigle dogovor o poravnanju, po kojem se Stojšić obavezao da će isplatiti 100.000 nemačkih maraka njegovom klijentu. Sud je tada odlučio da dug može biti isplaćen u dinarima ili u markama, a Stojšić se odlučio za domaću valutu. Kako to dugovanje nije izmireno odmah, kamate su za prethodne 22 godine povećale dug na oko 150.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Jedan deo je naplaćen kroz plenidbu stana, i ostao je dug od 90.000 evra.

Kubinjec kaže da veštačenja prema kojima je taj prostor vredan preko milion evra, jednostavno nisu realna i da je nezavisni sudski veštak procenio objekat na 600.000 evra. U skladu sa pravilima izvršnog postupka, objekat je išao na licitaciju sa početnom cenom od 60 odsto od procenjene, ali kako niko nije napravio ponudu, pokrenut je i drugi krug u kojem je početna vrednost bila 30 odsto od procenjenih 600.000.

Kako ni tu nije bilo drugih ponuđača, Krstonošić je rešio da sam kupi poslovni prostor po ceni od 180.000 evra, a budući da mu je polovinu tog iznosa Stojšić već dugovao, on je u sudski depozit uplatio dodatnih 90.000 evra, čime je ovaj lokal postao njegov. Kubinjec je najavio da će protiv lica koja su danas zabarikadirala vrata od teretane, podneti krivičnu prijavu.

  • 03.09.2014 06:17
    pratilac lopova
    I kako je na kraju Gymnas kupila privatna firma iz Zrenjanina,vlasnika advokata Kubinjeca ? I ose vide kako je sud povezan sa ovim advokatom.I to u puno slucajeva.

    Ovde treba umesati Premijera Vucica.
  • NS

    30.07.2013 12:44
    I,jeli proradio gymnas,zna li neko...
  • ns5

    23.03.2013 07:56
    Sada se preko interneta mogu pratiti tokovi sudskih postupaka u novosadskim sudovima.Koliko samo parnica vodi porodica Krstonosic I kako se kisele u sudu tuzbe protiv njih.Za ove kao Gara bar sve znas pa ih zaobilazis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti