Ostavka uredništva "Scene"

Upravni odbor Sterijinog pozorja saopštio je da je prihvaćena kolektivna ostavka uredništva časopisa za pozorišnu umetnost "Scena", koji izdaje Sterijino pozorje.

Upravni odbor Sterijinog pozorja saopštio je da je prihvaćena kolektivna ostavka uredništva časopisa za pozorišnu umetnost "Scena", koji izdaje Sterijino pozorje.

Uredništvo "Scene" ostavku je podnelo zbog, kako navode, neuobičajenog mešanja uprave Pozorja u uređivačka pitanja.

U pismu upućenom direktoru Selimiru Raduloviću koje su potpisali glavna i odgovorna urednica Darinka Nikolić, Svetislav Jovanov, Aleksandar Milosavljević, Miroslav Miki Radonjić, Maja Pelević i Milan Marković, sa žaljenjem se konstatuje da je "planiranje rada, izbor tema, poštovanje rokova, postalo nemoguće jer se uredniku osporava logično pravo da bira saradnike, odnosno zato jer se uvredljivo odugovlačilo sa imenovanjem nove ili potvrdom stare redakcije časopisa koja je dugo, predano i sa velikim uspehom radila na visokom renomeu "Scene" u zemlji i inostranstvu".

U saopštenju Upravnog odbora Sterijinog pozorja se kaže da je reč o gestu za koji nije bilo profesionalnih razloga. Upravni odbor još navodi da je bio mišljenja da bi visoko vrednovana redakcija mogla da dobije nekoliko novih članova zato što su neki od starih najavljivali povlačenje, odnosno zato što su za taj posao na teatrološkoj sceni stasale nove obrazovane i darovite generacije.

  • 28.03.2013 10:12
    Boki

    Posto su urednici Kulture i Scene podneli ostavke , treba ocekivati i dalje cistke u kulturi. Svaka cast Ministarstvu kulture sto cuti i na ovakve stvari ne reaguje.
  • Dejan

    28.03.2013 09:35
    ostavke i u Kulturi


    I deo urednistva casopisa Kultura, pod novom v.d. direktorkom, podnelo je ostavku. Trebalo bi preispitati kadrovsku politiku u kulturi novih vlasti.
  • mirjana

    23.03.2013 16:28
    kultura kao bolesnik u komi
    ovo je tuzno, za Pozorje i Novi Sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti