Vasin: Politički obračun preko RBV sa vladajućom većinom u Vojvodini

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin saopštio je da kampanja koja se vodi protiv Razvojne banke Vojvodine i zahtevi za ostavkom pokrajinske vlade, koji su usledili posle privođenja bivših rukovodilaca RBV, znače politički obračun sa legitimno izabranom većinom u pokrajini.

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin saopštio je da kampanja koja se vodi protiv Razvojne banke Vojvodine i zahtevi za ostavkom pokrajinske vlade, koji su usledili posle privođenja bivših rukovodilaca RBV, znače politički obračun sa legitimno izabranom većinom u pokrajini.

"Nakon nekoliko meseci političke i tabloidne represije, kampanja koja se vodi protiv Razvojne banke Vojvodine, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine, kriminalizuju, danas su dobili epilog u privođenju tri bivša rukovodioca", ističe Vasin.

Ovo se radilo tako što se RBV "vezivala za poslovanje i probleme Metals banke, a u medijima su danima najavljivane istrage i hapšenja", naveo je Vasin. On je dodao da, prema podacima koje je iznela RBV, nije pričinjena šteta jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija, pozitivno je procenio njihovu naplativost.

"Imajući to u vidu, Vlada Vojvodine neće nikome suditi pre suda, i nikog proglašavati krivim dok se to ne dokaže. Neophodno je utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, o kom se istraga mora voditi u nadležnim institucijama, a ne u tabloidima, niti je mogu voditi političke stranke i njihovi funkcioneri. Zahtevi za ostavkama članova Vlade Vojvodine, koji su usledili odmah nakon privođenja, uveravaju nas da je u pitanju politički obračun sa legitimno izabranom većinom u Skupštini AP Vojvodine i Vladi Vojvodine", rekao je Vasin.

  • Liman 2

    27.03.2013 12:13
    Za ANIMATORA!
    Znači ti si Vasin!!!

    Tako lepo pišeš o sebi (Vasinu),a verujem da te ni majka ne bi tako hvalila.

    Providan si Animatore gluposti!
  • Lalo

    26.03.2013 13:23
    @ZoranNS

    ZoranNS - Sada ne treba stati, ako se dokaže
    Sada ne treba stati, ako se dokaže da je Dinkić bio u pravu, onda zatvor za sve krivce, a ako ne, smena Dinkića zbog neprimerenog ponašanja u Skupštini kada se diskutovalo o RBV.


    Bravo za gornji komentar, i ja mislim da će se na ovome završiti, troje uhapšenih će biti pušteni iz zatvora nikom ništa neće pronaći a Mlađa će da nastavi sa hajdučijom i praviće se blesav a banka uništena njegovim lupetanjima u skupštini.
  • Crni

    25.03.2013 13:45
    misle da mogu sve
    Ako su izabrani nisu dobili blagoslov naroda da kradu,mnogi treba da odu u zatvor i onda ispocetka-Mnogi misle da oligargija na celu Pokrajine je DS, varka svi koji su se ogresili u zatvore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti