"Radosno detinjstvo" bez direktora

Višemesečno nezakonito vođenje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" prošle nedelje je završeno, tako što je bivši direktor Borislav Samardžić, koji je nezakonito smenjen letos podneo neopozivu ostavku, a novi direktor Marko Grgurović razrešen je dužnosti.
Višemesečno nezakonito vođenje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" prošle nedelje je završeno, tako što je bivši direktor Borislav Samardžić, koji je nezakonito smenjen letos podneo neopozivu ostavku, a novi direktor Marko Grgurović razrešen je dužnosti.

 

Za novog, v. d. direktora imenovana je Mirjana Đurđev, koja je već nekoliko godina zaposlena u ovoj ustanovi. Koliko štete je nanelo to što se u "Radosnom detinjstvu" ispretumbalo nekoliko direktora, a sve vreme je jedini, pravi i formalni rukovodilac bio Borislav Samardžić, izaći će na videlo vrlo brzo.

Činjenica je da ni Dragan Milošević, koji je posle Samardžića bio svega dva meseca rukovodilac, pa ni Marko Grgurović, nisu mogli biti na čelu ove ustanove, kaže Borislav Samardžić.

"Dobio sam satisfakciju, jer sam dokazao da su me na sednici Skupštine grada koju je vodila tadašnja predsednica Aleksandra Jerkov, nezakonito smenili i, mada sam mogao da se vratim u direktorsku fotelju, rešio sam da se ne vraćam na brod koji tone. Nije to više ista ona ustanova koju sam ja vodio, nažalost. Zato sam podneo ostavku.", kaže Samardžić za "Novosti".

Marko Grgurović je rekao da ne može da daje zvanične izjave, jer je razrešen direktorske funkcije i sad je bez posla. Međutim, Mirjana Đurđev, koja je bila njegov zamenik, a sada je imenovana za vršioca dužnosti, rekla je da je konkurs već raspisan i da je Grgurović ponovo konkurisao.

Podsetimo, Gradska prosvetna inspekcija je još prošle godine ustanovila da rešenje na osnovu kojeg je gradski parlament 6. juna smenio Samardžića nije doneto u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja, ali tada niko nije reagovao. To je urađeno tek sad, jer je početkom marta i Pokrajinska prosvetna inspekcija, kao viši organ, potvrdila ovo mišljenje.

  • aleks

    20.04.2013 21:55
    prijem dece u vrtic
    A tek sto neka deca cekaju godinama na red,jer njihovi roditelji nemaju vezu da upisu dete u vrtic.A tek o ljubaznosti pojedinih salterskih radnica u upravi da i ne govorim.Ja kao samohrana majka nemam tu privilegiju da mi deca budu upisana u vrtic,dok neka deca ciji roditelji cak i nerade ili su pak na nekim znacajnijim pozicijama i sa debelim vezama imaju sirom otvorena vrata za upis svoga deteta.Sramota od ove drzave sta je sve dozvolila.
  • radnik

    05.04.2013 20:36
    nema nam pomoci
    Jadni mi utom brodu,zajedno s njima.Ja kao radnik ove ustanove ne vidim izlaza,nema plata,hrana katastrofa,da se obratis nemas kome.Kratko receno propali smo.
  • Da ne poverujes koliko posteni

    27.03.2013 21:57
    Sve same postenjacine! Strasno.
    To znaju, svi oni mali radnici, unutar tog broda. A unutar tog broda su i deca... Eheeej, deca! Ma, zaboravili svi ti veliki, posteni na decu.
    Nek neko pita decu kako im je, guzva... nema igracaka... nema papira, boja (pa od koga traziti, nego od roditelja)...Nema kreveta,stolica (raspadaju se, bas cudno, namestaj je star samo 30-tak godina)... Ormarice dele po njih troje... !"Prazan" hleb i cetiri kockice slanine za dorucak... Otvorena sarma sa necim...
    Pitajte i vaspitacice kako im je... spremacice, servirke... Cute i nose one uniforme kao kecelje. Zasto? Da ih neko mozda ne ucenjuje... Ju ju ju ... postenjacine, ma da.... I STO JE NAJGORE, U OVOM NASEM LEPOM GRADU, KANDA SVI SVE ZNAJU, ALI... NIKO IM NISTA NE MOZE?! ccc....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti