Novosadski muslimani još uvek bez džamije

Dvadeset hiljada Novosađana muslimanske veroispovesti nema pravu bogomolju i sada se mole u mesdžidu od 58 kvadrata.
Dvadeset hiljada Novosađana muslimanske veroispovesti nema pravu bogomolju i sada se mole u mesdžidu od 58 kvadrata.

Novosadski muslimani prostor za džamiju traže već dve decenije, a u Komisiji za odnose sa verskim zajednicama kažu da će o eventualnoj izgradnji islamske bogomolje razgovarati sa gradskim preduzećima.

Glavni imam za Vojvodinu Fadil Murati kaže da petkom u molitvenom domu bude od 130 do 150 vernika, a da za vreme verskih praznika muslimani ne mogu ni da uđu u mesdžid, već se mole na ulici.

Na njihove zahteve "Urbanizam" je odgovorio da mogu samostalno da izgrade na parceli na kojoj se trenutno nalaze, ali, kako navode, problem je što suvlasnik prostora za prodaju svog dela traži čak 160.000 evra.

  • Dzenan Mujan

    25.11.2018 19:18
    Izgradite dzamiju
    Sramota, htio sam pronaci islamsku bogomolju, ali uzalud, pronasao mesdzid, jedva, koliko je mal. Izgradite dzamiju u Novom Sadu
  • patriJot

    30.03.2013 16:17
    Baš nam to treba. Još da pređemo na islam, biće ih 20.000 i više. A gdje je zastava države u kojoj žive?
  • Ajvar

    29.03.2013 12:43
    Super, ja sam za. Dajte džamiju :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti