Jerkov: Račun će biti odblokiran do kraja nedelje

Demokratska stranka očekuje da će do kraja nedelje njen račun biti odblokiran zahvaljujući dobrovoljnim donacijama i garancijama na ličnu imovinu njenih članova, rekla je danas portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Demokratska stranka očekuje da će do kraja nedelje njen račun biti odblokiran zahvaljujući dobrovoljnim donacijama i garancijama na ličnu imovinu njenih članova, rekla je danas portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Funkcioneri Demokratske stranke u Vojvodini imali su rok do juče u 15h da uplate novac na račun partije kojim će se obezbediti reprogram kredita Razvojnoj banci Vojvodine, ali za sada nije poznato koliki je odziv bio i koliko je ko uplatio.

Kako 021 saznaje u Vladi Vojvodine, članovi koji su na funkcijama (pokrajinski sekretari i direktori ustanova i javnih preduzeća) morali su da doniraju celu platu, oni na nižem položaju poput pomoćnika 50% iznosa, a članstvo 20%. Nalog je dat usmeno, a primerak priznanice poslat mejlom ili dostavljan lično.

Visoki funkcioner demokrata, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio nam je da je odluka centrale izazvala veliki revolt pa su mnogi funkcioneri čitav dan potrošili na međusobne konsultacije o tome šta da rade i kako da se postave. "Najveći problem je što je odluka saopštena iznenada i što je sledeća plata za najmanje pet dana, pa su se oni kojima je to jedini izvor prihoda našli u problemu", kaže on.

Funkcioneri inače već izdvajaju za stranku manji procenat od plate, što je inače praksa u svim partijama.

Podsetimo, juče je Jerkov kazala za 021 da nema govora o bilo kakvoj prinudi i da su uplate na dobrovoljnoj osnovi, a da svaki član može da da onaj iznos koji želi kako bi se račun stranke odblokirao. Kredit kojim je DS otplatio sve dugove tokom predizborne kampanje uzet je u junu u Razvojnoj banci Vojvodine, otplaćene su sve kamate i deo glavnice, a ostalo je da se vrati nešto manje od 300 miliona dinara.

  • Mosa

    31.03.2013 19:30
    Za te pare su mogli kupiti Jugodent, staviti ga u funkciju, zaposliti silne ljude, podstaci NS privredu, vratiti nadu, ostvariti viziju.

    PS Salim se, naravno.
  • Brane

    29.03.2013 17:27
    TEK SADA GARANCIJE!!!!
    Opet zaboravljate da su im krediti i dati na lepe okice bez garancija!!!
  • Mila

    28.03.2013 23:45
    imamo li mi i zatvore?
    Kako zgodna praksa, kada god neko prekrsi zakon iskesira i izvuce se, mogao bi neko nekad da zavrsi i u zatvoru…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.