U Briselu predstavljena kandidatura Novog Sada za prestonicu kulture

Predsednik Skupštine Grada Siniša Sević učestvovao je na sastancima Izvršnog odbora Saveta podunavskih gradova i regiona i Stalnog komiteta Radne grupe za podunavske gradove i regione koji su održani u Briselu.
Predsednik Skupštine Grada Siniša Sević učestvovao je na sastancima Izvršnog odbora Saveta podunavskih gradova i regiona i Stalnog komiteta Radne grupe za podunavske gradove i regione koji su održani u Briselu.

Tema sastanaka i razgovora bio je nastavak saradnje podunavskih gradova i regiona, posebno u svetlu Dunavske strategije i obezbeđivanja sredstava u narednom budžetskom okviru EU za praktičnu realizaciju ovog izuzetno važnog programa.

Sević se sastao i sa Evropskim komesarom Johanes Hanom i dobio potvrdu o mogućnostima Evropske komisije da pruži podršku inicijativama i aktivnostima koje su planirane Dunavskom strategijom.

Grad Novi Sad imao je priliku da predstavi svoj projekat kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, kao i da bude uvršten u grupu gradova koji će biti domaćini manifestacije "Rivershow".

Cilj ove manifestacije je upoznavanje sa značajem podunavskih gradova i regiona, a pre svega njihovo ekonomsko, kulturno, obrazovno povezivanje i saradnja.

Manifestacija "Rivershow" će u Novom Sadu biti održana tokom druge nedelje juna meseca.

  • 29.03.2013 17:28
    pojačajmo novčane kazne za bacanje papira , pikavaca i drugog smeca , pooštrimo kazne i novčane i zatvorske džeparošima i huliganima , edukujmo malo vise decu i omladinu, zaposlimo mlade i ljude srednjuh godina organizujmo kulturne manifestacije na nivou grada starim ljudima i uspecemo verujte
    ...
  • Duchess of Shangay

    29.03.2013 11:30
    Ko koga ovde laze?
    I dalje mi nije jasno...

    http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-815_en.htm?locale=en#footnote-1
  • da

    29.03.2013 10:26
    @Anonimus
    Slazem se sa svim, ne zaboravimo da pomenemo i grafite po zgradama, prava umetnost, nema sta:-)Da su bar tako revnosni pa da i po zidovima svog stana tako saraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.