Prodat "Jugodent"

Nekadašnji lider u proizvodnji stomatološke i medicinske opreme,  "Jugodent", prodat je za 150 miliona dinara preduzeću "Ornament" iz Veternika.
Nekadašnji lider u proizvodnji stomatološke i medicinske opreme,  "Jugodent", prodat je za 150 miliona dinara preduzeću "Ornament" iz Veternika.

 

Ova firma, koja se bavi trgovinom i uvozom keramičkih i granitnih pločica, sanitarija, kao i opreme za kupatila kupila je nekad poznati novosadski brend na Futoškom putu 10 i celokupnu imovinu "Jugodenta" po početnoj ceni, piše "Dnevnik".

Kako stoji na sajtu Agencije za privredne registre, ovlašćeni zastupnici "Ornamenta" su Siniša i Goran Bardak. Oni juče nisu bili u preduzeću, pa je ostalo nepoznato kakve poslovne planove imaju sa "Jugodentom", ali je poznato da je "Ornament" pokušavao da ranije kupi to preduzeće.

"Jugodent" se nalazi na atraktivnom mestu u gradu na površini od oko 16.000 kvadrata, od kojih je oko 12.000 izgrađenog prostora. Atraktivna lokacija i mogućnost za različite vrste biznisa privlačila je pažnju potencijalnih investitora, ali su prepreku predstavljali veliki dugovi i obaveze prema poveriocima.

Iako je procenjena vrednost "Jugodenta" oko 500 miliona dinara, ta cena nije postignuta u ranijim pokušajima prodaje, pa je prodaja "Jugodenta" više puta bila neuspešna. Preduzeće je otišlo u stečaj u junu 2009. godine, a bankrotiralo mesec dana kasnije.

Svojevremeno je "Jugodent" prodavao svoju robu na tržištima bivše SFRJ i bio strateški partner sa "Simensom".

Nekadašnji radnik "Jugodenta" Mirko Švonja kaže da je radnicima ostao nepovezan radni staž za četiri godine i da 120 radnika neće dobiti neisplaćene plate. Sa sumom od 150 miliona dinara, kaže Švonja, bivši zaposleni neće biti namireni.

  • Antun

    23.04.2023 15:49
    Bivši radnik
    Ucio zanat od 1961 u novom JUGODENTU i radio kao elektricar do 1971 kad sam otisao na zapad. Zao mi je sto su razjebali tu finu fabriku zubotehnicki aparata.
  • Nebojsa

    18.04.2019 10:53
    Semering
    Treba mi semering za zubarsku stolicu firme jugodent iz 60-tih...mislim da su ovaj model zvali Miki maus....HVALA!!!
  • mile

    01.04.2013 14:25
    ok
    cestitam svaka cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.