Smenjen direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

Upravni odbor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu imenovao je dr Jegora Miladinovića na mesto vršioca dužnosti direktora te naučne institucije.
Upravni odbor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu imenovao je dr Jegora Miladinovića na mesto vršioca dužnosti direktora te naučne institucije.

Miladinović je na mesto vršioca dužnosti direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo imenovan umesto prof. dr Miroslava Maleševića, koji je tu funkciju obavljao od decembra prošle godine.

"Doneli smo takvu odluku na predlog ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarka Obradovića", rekao je Turan za Dnevnik, napominjući da je Institut pod ingerencijom Ministarstva nauke, pošto mu je osnivač Republika Srbija.

Predsednik UO Instituta je kazao da je sedam članova tog tela bilo saglasno u odluci o imenovanju novog v. d. direktora.

Turan je istakao da je smena obavljena u skladu s procedurom i naglasio da "Institut normalno funkcioniše i u njemu se radi bez ikakvih tenzija i problema".

Kadrovska previranja u tom institutu dostigla su vrhunac pre dve sedmice kada je Malešević podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog falsifikovanja njegovog potpisa i nezakonitih radnji u toj instituciji.

On je tada izjavio medijima da je na sednici UO Instituta, kojoj nije prisustvovao, razmatrana njegova falsifikovana ostavka na mesto v. d. direktora, o čemu je kako je rekao, obavestio policiju i resorno ministarstvo.

  • nezaposlena

    05.04.2013 05:42
    @Sale NS
    slazem se da je bas cudno. SPSovac smenio SPSovca. Ma ko zna sta je tu sve po sredi samo mi ne znamo. U svakom slucaju gloze se za stolice svi pa eto i isti protiv istih. A profesora Malesevica poznajem, sjajan covek, ali pricaju da direktor ne treba da bude dobrica. Sto donekle i ima istine u tome
  • berolina

    02.04.2013 11:48
    SPS

    srpska
    primitivna
    stranka

    strucnjaci neka se sklone dobrovoljno, SPS (o)zna sve bolje od vas...

  • cinik

    01.04.2013 11:15
    plate
    Predlažem, da se svim *političkim stručnjacima * daju plate od 100- 150.000 din iz narodne kase-Buđžeta, ali da sede u stranci i da se nigde ne zapošljavaju a mi obični ljudi radićemo kao i do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.