Vozovi kasne zbog krađe delova pruge

Lopovi sve učestalije kradu šine, tegove i kablove sa pruga, zbog čega postoji realna opasnost od tragedije, kaže šef Železničke stanice u Novom Sadu Jovo Milanović.
Lopovi sve učestalije kradu šine, tegove i kablove sa pruga, zbog čega postoji realna opasnost od tragedije, kaže šef Železničke stanice u Novom Sadu Jovo Milanović.

Prema njegovim rečima, kradljivci odnose sve što može da se proda kao sekundarna sirovina, poput šina, pragova, delova vagona, kao i kablova za napajanje peronske rasvete.

Milanović napominje da zbog krađa vozovi već umeju da zakasne po nekoliko sati, ali posledice mogu biti daleko strašnije.

"Železnice Srbije" zbog toga traže da se ovakve krađe tretiraju kao ugrožavanje javne bezbednosti, i najstrože kažnjavaju.

Direktor Medija centra ovog državnog preduzeća Nenad Stanisavljević kaže da "Železnice" ne dobijaju zvanične izveštaje o tome koliko je lopova uhvaćeno i na koji su način sankcionisani.

S druge strane, on ističe da praksa pokazuje da je uvek reč o istim ljudima koji ne provedu ni dan u zatvoru, jer im sud kazne odmerava ne prema šteti i opasnosti koju izazivaju već na osnovu malih suma koje za ukradeni metal dobijaju na otpadima.

"Kradljivci su već toliko verzirani da znaju koliko ukradenog metala smeju da prodaju na otpadu a da dobiju samo prekršajnu kaznu", kaže Stanisavljević.

Istovremeno, "Železnice" su sve ugroženije milionskim dugovima koje lopovi prave širom Srbije. Bugarska je donedavno imala slične probleme, ali ih je iskorenila strožim kaznama.

 

  • Scotch Bonnet

    04.04.2013 08:07
    Sta se cudite?
    Ovo je pravo stanje drzave u kojoj zivimo.

    Menjajte vlast!
  • 02.04.2013 21:47
    Ubogaljila mi se ucenica
    jer je upala u saht! Sedi na voz na sopstvenu odgovornost. Kreni autom pa naleti na ne obelezenu naplatnu rampu i izgradnji. Mi zivimo u veoma NE RAZVIJENOJ zemlji u srcu Evrope za kojom zaostajemo 60 god., siromasnoj, sa mnostvom lopova, sitnih i krupnih, protiv kojih se nista ne cini. Sigurnost nam je ugrozena i na ulici jer vise ne smemo da nosimo ni lancic oko vrata. Sami smo sebi naj veci neprijatelji, i to ljubomorno gajimo.
  • 02.04.2013 17:22
    TT - lopovi
    ma prave i kokosinjce, dzaba svaka logika ( stisnuti otkupljivace) kad je nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.