Poštanska štedionica preuzima Razvojnu banku Vojvodine

Razvojnu banku Vojvodine će najverovatnije preuzeti Poštanska štedionica, a taj proces biće završen 5. aprila, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Razvojnu banku Vojvodine će najverovatnije preuzeti Poštanska štedionica, a taj proces biće završen 5. aprila, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

On je napomenuo da predstavnici pokrajine nisu učestvovali u pregovorima o preuzimanju RBV, nego da su taj postupak vodili predstavnici republičkog Ministarstva finansija.

Odluka o gašenju RBV doneta je na osnovu sporazuma pokrajinske i republičke vlade u decembru, prema kojem se deo imovine i sredstava banke prenosi na novoformirani Razvojni fond Vojvodine, dok bi drugi deo trebalo da preuzme druga zainteresovana banka.

Komentarišući nedavni poziv iz Demokratske stranke Srbije da pokrajinska vlast odgovori na pitanje šta se dešava sa Tesla bankom u Hrvatskoj, čiji je suosnivač pokrajina, Radoman je Dnevniku rekao da je "stvar politike kako će se to pitanje rešiti". Kako je dodao, bilo bi logičnije da je DSS to pitanje postavila republičkim organima jer, kako je naveo, Republika Srbija ima najveći ulog u toj banci.

  • devojka za sve

    03.04.2013 11:50
    Ako ovako nastave Postanska stedionica ce uskoro postati najveca banka u Srbiji ;)
  • Milan

    03.04.2013 11:35
    Političari bankari
    Osnuješ banku iz državnih sredstava, podeliš kredite "svojima" iako si unapred svestan da ti krediti neće biti vraćeni, kao "normalno" tretiraš to što banka svake godine ima veliki gubitak, i zatim očekuješ da taj gubitak nadoknade građani iz budžeta. Toliko poznati recept primenjen i u slučaju Tesla banke...
  • pera

    03.04.2013 11:30
    dokazi
    gase dokaze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.