FOTO: Stablo uništilo tri automobila u centru Novog Sada

Drvo celtisa staro oko 70 godina srušilo se noćas u Radničkoj ulici u centru Novog Sada i prilikom pada oštetilo tri automobila.
Drvo celtisa staro oko 70 godina srušilo se noćas u Radničkoj ulici u centru Novog Sada i prilikom pada oštetilo tri automobila.

Povređenih nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta. Kako za 021 kaže portparol Gradskog zelenila, Ivan Nožinić, na licu mesta se nalazi komisija koja utvrđuje razloge pada stabla.

"Ono što je nesumnjivo je da je korenov sistem celtisa znatno oštećen, pretpostavljamo prilikom rekonstrukcije Radničke ulice, pa je to uticalo na statiku drveta. Celtis nije bio bolestan, a takođe da u vreme pada stabla u Novom Sadu nije bilo jakog vetra koji bi uticao na rušenje", kaže Nožinić.

Pre nekoliko dana isti slučaj se dogodio u Temerinskoj ulici koja je je nedavno takođe rekonstruisana, a korenov sistem stabla koje se srušilo na isti način je bio oštećen. Iz istog razloga  "Gradsko zelenilo" je nedavno na Bulevaru Mihajla Pupina, isključivo zbog bezbednosti građana, moralo da ukloni i zameni 70 stabala lipe.

  • 07.04.2013 11:57
    deka
    mora da je drvo krivo sto je toliko poraslo:)
    zamislite vasa lica u jutarnjem,pospanom casu kada shvatite da je taj ostatak kola zapravo vas.....
  • Bojan

    05.04.2013 06:08
    Ma n..... se svi u tri lepe...Radite vise svoj posao SRAM VAS BILO!!!Ubice nekog sledeci put ne daj boze...Dokle cemo trpiti ove indijance na vlasti Revolucija je na pomolu
  • JELENA

    04.04.2013 17:58
    KAO LIPE U BUL. CRA LAZARA
    Bitno da ima parking mesta sto vise... drvecu netrba voda samo vi oko stabla dobro zabetonirajte, e zato su te lipe spaljene jos u junu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.