Dva nova vozila u novosadskoj Hitnoj pomoći

Vozni park novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć bogatiji je za dva nova, kompletno opremljena sanitetska vozila.
Vozni park novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć bogatiji je za dva nova, kompletno opremljena sanitetska vozila.

Nova vozila raspolažu sa EKG aparatom, defibrilatorom i potrebnom pratećom opremom.

"Sigurna, brza i dobro opremljena sanitetska vozila su veoma važan faktor za obavljanje posla ekipa Hitne službe, u spašavanju života. Veoma mi je drago što će ova vozila, uz stručnost i znanje medicinskih ekipa, doprineti poboljšanju zdravstvene usluge koju pruža Zavod za hitnu medicinsku službu", rekao je član Gradskog veća za zdravstvo dr Petar Novaković.

Prema rečima portparolke Zavoda dr Sanje Nenadić Pokrajac, ova ustanova trenutno raspolaže sa 47 sanitetskih vozila, koja pored urgentnih ekipa koriste i one koje obavljaju transport pacijenata.

"Imajući u vidu da je sa radom počela i nova urgencija u Petrovaradinu, obogaćeni vozni park doprineće kvalitetu usluga koje pruža Zavod. Naše urgentne ekipe u proseku u toku noći imaju između 50 i 70 izlazaka na teren, dok u toku dana interenišu više od 70 puta", napomenula je Pokrajac.

Na nabavku vozila iz gradske kase potrošeno je 10.300.000 dinara.

  • Vasilije

    04.04.2013 11:11
    Pitanjce jedno...
    A gde su one lutke za vezbanje prve pomoci ???
  • Dr Petrović

    04.04.2013 03:11
    A Koliko su ono beše koštali:
    Eko parkići, behatončići, stubići, banderice, rasvetice za mostiće, turistički centrići, koncertići nikada neotpevani, nove godinice, skelice na radničkom, paučići za automobilčiće, kružni tokići, bulevarčići... ???
  • dusan

    04.04.2013 00:49
    z-101
    Nek daju pandurima,
    njima su potrebnija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.