Gradska biblioteka traži volontere

Gradska biblioteka pokrenula je novi projekat "Pod krovom knjige" koji predstavlja nastavak saradnje Biblioteke sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO).

Gradska biblioteka pokrenula je novi projekat "Pod krovom knjige" koji predstavlja nastavak saradnje Biblioteke sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO).

Tim povodom, otvoren je konkurs za volontere, a poželjno je da se prijave studenti, apsolventi ili svršeni studenti književnosti, pedagogije, psihologije, sociologije ili defektologije.

Konkurs traje do 10. aprila, a prijave se mogu pronaći na internet stranici Gradske biblioteke i fejsbuk profilu, kao i u ograncima u Dunavskoj 1, kod glavne pošte, na Limanu, Detelinari, Telepu i Novom naselju. Potrebno ih je popuniti i predati bibliotekaru.

Društvene grupe kojima je biblioteka nedostupna, što zbog fizičkih barijera, što iz razloga neprepoznavanja biblioteke kao atraktivne lokacije, jesu osobe na kućnoj nezi, starije i slabije pokretne osobe, lica koja boluju od težih hroničnih bolesti, osobe sa invaliditetom, trudnice na održavanju trudnoće, porodilje, rekonvalescenti i deca iz ustanova i udruženja socijalne zaštite, navode u Gradskoj biblioteci.

Planira se angažovanje 12 volontera koji bi dostavljali bibliotečki materijal i vodili literarno-kreativne radionice sa decom sa poremećajem u ponašanju i decom sa invaliditetom.

  • 04.04.2013 12:09
    @ivana
    Možeš li da objasniš šta ti tačno smeta u bibliotekama? Po knjige idem nekoliko puta mesečno i to u različite odeljke (Sremac, Jakšić, Liman), i niti imam problema, niti mi je neprijatno, niti mi dolazi da plačem. Najlakše je pisati bez pokrića (argumenata).
  • Ivana

    04.04.2013 11:46
    Samo mali broj stanovnika u ovoj državi, inače savršeno pravih i zdravih, ne prepoznaje biblioteku kao atraktivnu lokaciju. Što zbog sopstvenog mentaliteta što zbog činjenice da biblioteka ne da nije atraktivna nego je jedna od najmanje 'user friendly' institucija koja očigledno još uvek nije izašla it 19. veka. Ja tamo odlazim 22 godine nekoliko puta nedeljno i često ne znam da li da se smejem ili da plačem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.