Radnici "Zelenila" na minimalcu, rukovodstvo kupuje automobile

Dok Gradsko zelenilo grca u dugovima, a svi zaposleni rade za minimalac, rukovodstvo ovog preduzeća sprovelo je javnu nabavku dva automobila vrednosti 3,3 miliona dinara za potrebe funkcionera, saznaje Radio 021.
Dok Gradsko zelenilo grca u dugovima, a svi zaposleni rade za minimalac, rukovodstvo ovog preduzeća sprovelo je javnu nabavku dva automobila vrednosti 3,3 miliona dinara za potrebe funkcionera, saznaje Radio 021.

Naime, putem tendera raspisanog 23. januara, kada je već bilo jasno da je Zelenilo u katastrofalnoj finansijskoj situaciji zbog prekomernog zapošljavanja, preduzeće je kupilo "škodu otkaviju" i "škodu fabiju" od preduzeća VB lizing.

Savetnik direktora Ivan Nožinić za 021 kaže da putnički automobili spadaju u osnovna sredstva za rad Gradskog zelenila.

"Vozilo koje smo do sada koristili, 'opel' iz 1997. godine, je rashodovan i biće prodat na licitaciji. Naše preduzeće je do ove nabavke koristilo automobil pozajmljen od Zavoda za izgradnju grada, pa je Skupština grada usvojila predlog kupovine dva nova putnička vozila", kaže Nožinić za Novosadski informativni portal.

On dodaje da će naredna, martovska plata biti nešto manja u odnosu na uobičajenu, dok bi aprilska zarada trebalo da bude isplaćena radnicima u punom iznosu. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Krsto

    10.04.2013 06:07
    Ne stvarno,
    šta treba? Da ginu u nekom kršu, pa bi radnici bili zadovljni.
  • Liman3

    09.04.2013 16:28
    Kakav je to minimalac?
    Molim nadlezne da mi objasne kakav je to minimalac od 19000din. + 8000din. topli obrok sto izadje na minimalac od 27000din. mesecno? molio bih samo da mi se objasni kakav je to minimalac kada se zna da recimo vozac u Radosnom Detinjstvu radi za 20000din. a spremacica za nekih 18000din. a vaspitaci sa fakultetima u proseku 35000din.!? Za sta onda ovi ljudi rade kakve smesne minimalce i li ti plate kada ovi rade za minimalac od 27000din.?
  • Zoran

    09.04.2013 13:52
    A Spens, a Informatika?
    Pa zar Informatika i Spens nisu nedavno isto tako obnavljali vozni park? Ajde ovo za Informatiku još i da razumem, deru nam kožu sa leđa pa pretekne i za automobile, ali Spens da kupuje nove automobile a zgrada im se raspada, to je za verovali ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.