Još nema policajaca na biciklima

Policajci na biciklima ipak se nisu pojavili na ulicama grada početkom aprila, kao što je to najavljivano prethodnih meseci.  
Policajci na biciklima ipak se nisu pojavili na ulicama grada početkom aprila, kao što je to najavljivano prethodnih meseci.

 

Ovaj projekat Policijske uprave (PU) u Novom Sadu nije zaživeo i još uvek se ne zna kada će prvi policajci na dvotočkašima patrolirati gradom. "Projekat u kojem bi policijski službenici patrolirali na biciklima nije još počeo, jer se još uvek nisu stekli uslovi za njegovu realizaciju. Bez obzira na okolnosti, novosadska Policijska uprava je spremna za sprovođenje ovakvog vida održavanja bezbednosti u gradu", poručuju iz policije.

Svojevremeno je Savet za javni red i mir i bezbednost predložio Skupštini grada da se donese odluka i da se obezbedi novac za opremanje 20 policajaca, kako bi se projekat pokrenuo. Iako je ideja naišla na odobravanje svih u lokalnoj vlasti, zasad ostaje samo na papiru. "Grad podržava pojekat koji je prošao kroz Savet za javni red i mir. Jedini je problem što za njega nisu planirana sredstva u budžetu za 2013. godinu, pa će se to uraditi rebalansom. Kada se to desi, novac će biti usmeren za tu namenu", navela je predsednica Saveta Branka Bežanov.

U obrazloženju za uvođenje novog načina patroliranja navedeno je da će tako policajci brže dolaziti na mesto krivičnih dela i prekršaja, posebno u slučajevima saobraćajnih gužvi, te da će to pružiti i mogućnost dolaska na nepristupačne terene za automobile.

Ukoliko bi projekat zaživeo, prve biciklističke patrole obilazile bi Detelinaru, Stari grad, Klisu i Limane. Novi Sad bi, nakon Valjeva i Beograda, trebalo da postane treći grad u Srbiji sa policajcima na biciklima.

  • 06.04.2013 07:53
    I kao biće bolje
    Baš su nam pritrebali
  • posmatrac

    06.04.2013 07:31
    mislim da
    cekaju uputstvo na cerilici !
  • 05.04.2013 21:57
    Obecanje
    ludom radovanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.