Potpisan ugovor o preuzimanju Razvojne banke Vojvodine

U sudu u Novom Sadu danas su potpisani svi potrebni ugovori, kojima će imovinu i obaveze Razvojne banke Vojvodine (RBV) preuzeti Poštanska štedionica i Razvojni fond Vojvodine, potvrdio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

U sudu u Novom Sadu danas su potpisani svi potrebni ugovori, kojima će imovinu i obaveze Razvojne banke Vojvodine (RBV) preuzeti Poštanska štedionica i Razvojni fond Vojvodine, potvrdio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Radoman je kazao da je tim potpisivanjem završen ceo tehnički posao oko preuzimanja RBV. Poštanska štedionica će preuzeti oko 17,5 milijardi dinara ukupnih depozita RBV. Zbog nedostajuće kvalitetne imovine, oko 6,3 milijardi dinara biće pokriveno novim obveznicama Pokrajine 78 odsto i Srbije 22 odsto.

Savetnik ministra finansija i privrede Branko Popović izjavio je, povodom odluke Vlade Srbije da Poštanska štedionica od 8. aprila preuzime deo obaveza i imovine Razvojne banke Vojvodine, da je to finalno rešenje za RVB koje podrazumeva da daljih troškova neće biti.

"Analizirali smo alternative i procenili da ovo rešenje podrazumeva najmanji trošak za poreske obveznike", rekao je Popović.

  • BIVŠA

    06.04.2013 17:23
    DANAS OTKAZ I NEMAM DRUGU BANKU
    Dragi moji, otkud tolika zloba u komentarima? Pojedini vide samo mali broj onih koji su dobili milionske otpremnine po treći put, a šta je s nama koji smo dobili iznos dovoljan za par meseci preživljavanja? Imam stambeni kredit za stan od 30 m2,danas sam dobila otkaz i ne mogu da se odlučim da li da otpremninu koristim za hranu, plaćanje kredita ili ... Sama sam sa malim detetom,njegov otac ne daje ništa, nisam u stranci, nemam moćnike za prijatelje niti švalere.Radiću ja sve, ali to neće biti dovoljno ni za kredit.I znate li koliko nas ima ovakvih? Nemam nasledstvo, a neće ga imati ni moje dete, izgleda.
  • njanja

    06.04.2013 15:20
    jeste dobili smo regres, isplatili su godišnji odmor za 2013 i dobili smo otpremnine i prebaciće nas u rbv u stečaju-njanjanja
  • PatriJot

    06.04.2013 11:26
    Eto di su naši novci
    Dok se imalo čime bilo je lijepo, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.