Radnički još čeka obnovu

Zgrada Radničkog univerziteta, koja je pre 13 godina izgorela u požaru, još čeka na obnovu.

Zgrada Radničkog univerziteta, koja je pre 13 godina izgorela u požaru, još čeka na obnovu.

Godišnjica ima i određenu simboliku, jer da je svake godine obnovljen po jedan sprat trinaestospratnice kojom je upravljao Novosadski otvoreni univerzitet (NOU) zgrada bi bila završena, navodi direktor te ustanove Mirko Karakaš.

Sve dosadašnje garniture vlasti u gradu govorile su isto: "Mi bi hteli, ali ne možemo", kaže Karakaš.

Podsetimo da je požar na Radničkom izbio u popodnevnim satima 6. aprila 2000. godine. Stradala je Milica Prostran, koja je bila zaposlena u TV "Duga", a sedmoro ljudi je prebačeno na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog opekotina i udisanja dima.

Požar je za svega nekoliko minuta zahvatio ceo gornji deo zgrade, gde su bile smeštene i redakcije Radija 021, lista "Danas", TV "Melos" i TV Crne Gore, kao i prostorije "Žutog taksija".

  • Korbizje

    06.04.2013 18:59
    Postmoderna
    Srusiti i spasiti izgled grada.O savesti na drugom mestu.
  • 06.04.2013 17:40
    nema ološ od političara lični interes,pa se zato i ne obnavlja.čim se stvroe uslovi za kraču i ličnu dobit,počeće sa radovima.živi bili,pa videli.
  • 06.04.2013 15:05
    Kod nas pameti nikad nije bilo a i nece.
    Umesto ove odvratne zgrade RVB-a, koji eto puce, mogli su ih smestiti i u Radnicki. Ali ne, prvo su pozar i kradja odradili posao a onda je sazidana ova odvratna zgradurina. Pored onolike paljevine!
    U normalnoj zemlji to ne bi bilo tako.
    A, usput je li ikada neko zaglavio zatvor zbog tog pozara? Nesto se ne secam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.