Mandić: Grad će vratiti novac iz RBV

Član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić izjavio je da je stupio u kontakt sa vodećim ljudima Poštanske štedionice koja preuzima Razvojnu banku Vojvodine (RBV) i da postoje sasvim realne šanse da Grad vrati milijardu i po dinara koji se nalaze na računu RBV.

Član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić izjavio je da je stupio u kontakt sa vodećim ljudima Poštanske štedionice koja preuzima Razvojnu banku Vojvodine (RBV) i da postoje sasvim realne šanse da Grad vrati milijardu i po dinara koji se nalaze na računu RBV.

Mandić je rekao da je Grad Novi Sad u januaru pokušao da od RBV povuče tih 1,5 milijardi dinara, ali da je od banke dobijen odgovor da je to nemoguće, jer u banci nema para.

"Nakon najava u medijima da je Poštanska štedionica jedna od najozbiljnijih banaka kandidata da preuzme RBV, stupili smo u kontakt sa samim vrhom PŠ i mislim da smo dogovorili neku dinamiku povraćaja tih sredstava", rekao je Mandić ponovivši da je sasvim realno da će ta sredstva biti vraćena u gradski budžet.

Izvršni odbor Narodne banke Srbije danas je oduzeo dozvolu za rad RBV u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

  • mr banatc

    07.04.2013 22:47
    bas slatko i simpaticno
    gdine Mandiću, neko će stvarno pomisliti da i Vi nešto radite
  • AnrupdSK

    07.04.2013 20:52
    Ajde da vidimo i to cudo.. Posto nam je prethodni gradonacelnik lepo zabiberio
  • Lux

    07.04.2013 18:46
    Buka oko nicega
    Kao prvo da razjasnimo neke stvari, svaki grad da bi preneo novac u neku banku to mora da odobri guverner NBS i to zna svako ko je imalo imao kontakata sa pravom, a prenos novca grada Novog Sada potpisala je aktuelna guvernerka i visoka funkcionerka SNS-a Jorgovanka Tabakovic, i samim tim novac grada je osiguran, pa tako ova demagogija koju iznosi cenjeni gospodin Mandic nema nikakvog osnova, jer bi novac u svakom slucaju bio vracen gradu Novom Sadu, a ovo je samo spin SNS-a koji bi trebao da predstavlja kako aktuelna vlast bar nesto radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.