Vučević pozvao kompanije iz Strazbura da investiraju u Novi Sad

Gradonačelnici Strazbura i Novog Sada Rolan Rio i Miloš Vučević izrazili su zajedničlku spremnost da daju punu podršku poslovnim ljudima kako bi zaživela privredna razmena dva grada.
Gradonačelnici Strazbura i Novog Sada Rolan Rio i Miloš Vučević izrazili su zajedničlku spremnost da daju punu podršku poslovnim ljudima kako bi zaživela privredna razmena dva grada.

Vučević je prilikom sastanka u Strazburu pozvao predstavnike francuskih kompanija da u maju učestvuju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. "Velika mi je čast da mogu da zastupam Novi Sad u Strazburu, a još veća obaveza mi je da ova poseta nema samo protokolarni karakter, nego da doprinese ostvarivanju konkretnih rezultata u privlačenju investitora u naš Novi Sad", poručio je Vučević.

Kako je dalje rekao, "krajnje je vreme da Novi Sad počne da se razvija, a dobro je poznato da poseduje sve preduslove za to". "Izvestio sam gradonačelnika Strazbura o svim privredno poslovnim potencijalima, ali i kulturnim i turističkim lepotama Novog Sada, i uveren sam da je će ova poseta opravdati svoj cilj", kazao je Vučević.

Poseta Strazburu organizovana je u cilju privlačenja investitora u Novi Sad i to uspostavljanjem komunikacije sa tamošnjim kompanijama. Osim sa gradonačelnikom Strazbura, gradonačelnik i direktori gradskih preduzeća Milan Novaković i Goran Višnjić sastali su se i sa Frederikom Reisom, poslanikom u francuskom parlamentu u Parizu.

  • Scotch Bonnet

    08.04.2013 12:14
    Bla bla bla bla ....
    Da bi se privukli strani investitori mora postojati sudska, zakonodavna i izvrsna vlast koja funkicionise, kao sto znamo to nije slucaj u Srbiji. Niko nije toliko lud da ulaze u drzavu gde garancije o poslovanju ne postoje.

    Do tih izmena se dolazi menjanjem ustava a to se nece desiti je se svi skrivaju iz pomenutog ustava.
  • Radojevic

    07.04.2013 20:49
    Drago mi je sto konacno imamo ovakvog gradonacelnika koji se bori za svoje gradjane
  • Prazne price

    07.04.2013 20:09
    Možete se vi prepucavati koliko hoćete, ali svi mi Novosađani znamo da se u našem gradu u zadnjih 10 godina ništa pametno nije izgradilo i ozbiljnije investiralo, da su prodate sve najbolje lokacije , najveće investicije su Merkator i Big koji su zaposlili svega nekoliko stotina Novosađana i to je to od stranih investicija koje su ušle u grad Novi Sad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.