Privremeni parkinzi pretvoreni u kaljuge

Još od prošle godine, kada su stanari brojnih novosadskih zgrada "počašćeni" privremenim parkinzima, nijedna od ovih površina se ne održava, zbog čega je najveći deo pretvoren u kaljuge.
Još od prošle godine, kada su stanari brojnih novosadskih zgrada "počašćeni" privremenim parkinzima, nijedna od ovih površina se ne održava, zbog čega je najveći deo pretvoren u kaljuge.

 

"Bilo je super kada su nasuli, jer je bilo sređeno i besplatno. Sada je najobičnije ruglo", kaže Milutin iz Ulice Branimira Ćosića.

"Čim padne kiša, parking se pretvara u kaljugu - tucanik se rasuo, bare su ogromne. Često ne mogu da dođem do svog automobila", žali se Dejana sa Bulevara oslobođenja.

Kako za 021 kaže portparolka "Parking servisa" Jasna Kovčin, sanacija oštećenih parcela posipanjem dodatnog sloja tucanika je planirana tek "kada to dozvole vremenski uslovi i raspoloživa finansijska sredstva". Prema njenim rečima, "Parking servis" uređenjem privremenih površina nastoji da ublaži problem nedostatka parking prostora u delovima grada koji se ne nalaze u organizovanom sistemu parkiranja, ali više od posipanja tucanika ne mogu da urade.

"Veća ulaganja nisu moguća zato što će ti prostori urbanističkim planom tek biti privedeni pravoj nameni", kaže Kovčinova za Novosadski informativni portal.

Većina prostora koja su uređeni kao privremena parkirališta nemaju rešene imovinsko-pravne odnose, ili vlasnik zemljišta ne planira da započne izgradnju na svojoj parceli. Zbog toga "Parking servis" može da privremeno adaptira prostore, ali je svako dugoročnije sređivanje isključeno jer se radi o zemljištu koje nije gradsko.

  • 11.04.2013 10:02
    Sve okej
    Padavine su postale nepredvidive i za RHMZ, a koliko vidim iz saopštenja - ljudi su posipali tucanik..
  • Mile

    11.04.2013 09:31
    eh sad
    ma ja sam presto tamo da parkiram posto je ne osvetljeno i non stop sam nalazio nove ogrebotine po autu
  • 11.04.2013 09:15
    Građanka
    Nije mi se desilo da ne mogu prići svom automobilu. Pričate tj. pišete kao da se izlio Dunav, bzvz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.