Upravnik SNP-a: Zbog ovakvog zakona rado ću u zatvor

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Aleksandar Milosavljević izjavio je danas da će zbog svesnog kršenja Zakona o javnim nabavkama vrlo rado otići u zatvor.
Upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Aleksandar Milosavljević izjavio je danas da će zbog svesnog kršenja Zakona o javnim nabavkama vrlo rado otići u zatvor.

Milosavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine rekao da je zakon do te mere apsurdan da on mora svakog dana da ga krši zbog nabavki od 5.000 do 13.000 dinara, jer u protivnom ne bi bilo moguće igrati predstave svake večeri. "Ja ću zbog ovakvog zakona rado da idem u zatvor jer tvrdim da ovakvog zakona nema nigde u Evropi i šire", rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, na poteškoće u primeni pomenutog zakona ne nailaze samo pozorišta već i ostale institucije kulture u Srbiji. S tim u vezi Milosavljević se zapitao kako će predstojeće Sterijino pozorje uspeti da "provuče predstave kroz Zakon o javnim nabavkama". "Zakon je do te mere apsurdan da će pozorišta u Srbiji uskoro morati da zatvore vrata za igranje predstava sa repertoara", rekao je Milosavljević.

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je da se autrska dela ne mogu tretirati kao javna nabavka i da se taj deo iz zakona mora na neki način izdvojiti."Zakon o javnim nabavkama na ovaj način mogao bi dpvesti u pitanje funkcionisanje ustanova kulture u Srbiji", rekaoje Grujić.

  • Ana

    10.04.2013 09:28
    Pojma nemam...
    Taj zakon donela je DS čiji je on član,stranka koja ga je tu postavila, što se onomad nie budnio protiv njega...
  • 10.04.2013 04:41
    Procedura za donosenje zakona
    Ne razumem zasto se tek sad dize glas protiv zakona, kad je vec usvojen. Pre usvajanja predlog ide na javnu rasparavu, dostupan je za predloge koji bi ga mogli poboljsati ili pogorsati. Nakon toga dolazi u skupstinu, gde takodje postoji mogucnost "dorade". Dug je put do usvajanja zakona, glas se morao podici ranije i problemi bi se resili na vreme ( nadam se ). Ni sad nije kasno, ali treba usvojiti nov zakon o izmenama i dopunama ovog.
  • Asterix

    09.04.2013 22:18
    @Anonimus-Javna nabavka
    Da si ikada ušao u pozorište, video bi da su glumci ponekad našminkani i kostimirani. Postoji verovatnoća da bi video i neku rekvizitu. Možda bi video i da postoji scenografija. Nisam siguran da bi čuo da orkestar izvodi muziku koristeći instrumente. Troše se ove stvari: šminka, somot, keper, karton, stiropor, drvo, žice, piskovi... Ali ti nikada nisi ušao u pozorište. Nadam se i da nećeš nikada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.