Isakov: Finansiranje javnih servisa je sistematsko zamajavanje

Generalni direktor Radio televizije Vojvodina Siniša Isakov izjavio je danas da je finansiranje javnih servisa u Srbiji postalo "sistematsko zamajavanje".
Generalni direktor Radio televizije Vojvodina Siniša Isakov izjavio je danas da je finansiranje javnih servisa u Srbiji postalo "sistematsko zamajavanje".

Isakov je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine ocenio da je televizijska pretplata najbolji način finansiranja javnih servisa, a da svi drugi predlozi koji se ovih dana mogu čuti dolaze van radne grupe koja radi na medijskim zakonima u Srbiji. "Nama je posebno teško jer smo poslednjih godina uspeli da popravimo program, slušanost i gledanost i podmladimo auditorijum", rekao je Isakov i upozorio da zbog drastično slabijeeg plaćanja TV pretplate RTV može doći u situaciju da ostane bez finansija jer se sa svim plaćanjima već neprimereno kasni.

Direktor RTV-a je rekao da se u medijskoj sferi u Srbiji suštinski ništa nije promenilo od 2007. godine. "Rezultat toga je da su mediji u Srbiji devastirani i da su u sve težem finansijskom položaju. Ukoliko se ovako nastavi, Srbija će imati još slabije i nesposobnije medije", rekao je Isakov i izrazio sumnju da nekom u državi očigledno i odgovara da se mediji nađu u što težem položaju.

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je da je najavljen prelazak na budžetsko finansiranje javnih servisa na neodređeno vreme u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju, jer na taj način država zadržava uticaj na javne servise. "U situaciji smo da država mora finansijski da pomogne javne servise, ali za to mora postojati vremenski rok, jer se u protivnom kosi sa zakonom", rekao je Grujić.

  • 10.04.2013 14:18
    Sta da se kaze, da mladi Isakov je samo mlad,

    a sto se tice iskustva radnoga na RTV nema, ali zato ima price svoga strica koji je shvatio da je bolje pikiti niz a ne uz vetar, te tako se Isakovi sada i ponasaju...

  • Nikola

    09.04.2013 22:27
    Dokle više
    direktore (ne)čuvenog javnog servisa? Doveo si RTV do dna svojim neradom i neznanjem i bulumentom umišljenih neradnika koji primaju hiljade evra i ne rade ništa. Plaćaš honorare rođacima i prijateljima i zapošljavaš neradnike za koje ima para dok ostali rade i gladuju? Vozikate se službenim kolima, puujte po svetu i arčite poslednje ostatke te bedne kuće. II hoćeš pretplatu. Malo li vam je? Sa kojim pravom uopšte ti pričaš o nezavisnosti a non stop daješ izjave u vladi Vojvodine? Da nećeš i ti za sekretarovog sekretara? Bruka za nas koji smo vas podržavali, a vi se ničega ne stidite svakako.
  • Payvan

    09.04.2013 15:26
    malo morgen
    Ubiranje pretplate je divna stvar: žanješ zdravu lovu iz desetina hiljada pojedinačnih džepova, program praviš kakav hoćeš-nećeš, plate određuješ iz onoga koliko si nakrčmio narodskih novaca,troškove gomilaš i nove ljude zapošljavaš koliko ti sakupljeni harač omogućava (pa i iznad toga), a prema masama koje te izdržavaju nemaš nikakvu odgovornost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.