Osobe sa invaliditetom do kabine na Štrandu samo preko udruženja

Osobe sa invaliditetom ove godine ne mogu lično da apliciraju za kabine na Štrandu, već je to omogućeno samo udruženjima kojima je "Gradsko zelenilo" obezbedilo 40 kabina.
Osobe sa invaliditetom ove godine ne mogu lično da apliciraju za kabine na Štrandu, već je to omogućeno samo udruženjima kojima je "Gradsko zelenilo" obezbedilo 40 kabina.

Kako za 021 kaže Novosađanka Anica Pakaški, čija majka ima cerebralnu paralizu, nije jasno po kom osnovu je rukovodstvo ovog preduzeća donelo odluku da se svakom udruženju daje samo po jedna kabina, jer nemaju sva udruženja isti broj članova.

"Ne postoje nikakvi kriterijumi. Prosto, jedno udruženje - jedna kabina, tako mi je rečeno da je upravni odbor doneo odluku. To je veliki problem jer postoje udruženja sa 50 članova i ona sa 430, a i jedni i drugi dobijaju po jednu kabinu, što nije u redu", govori Pakaški.

Savetnik direktora "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić kaže za Radio 021 da su udruženja mnogo kompetentnija od ovog preduzeća kada su u pitanju kriterijumi za dodelu kabina osobama sa invaliditetom, te da je zbog toga odlučeno da se kabine izdaju njima, umesto pojedincima.

"Svim udruženjima registrovanim na teritoriji Novog Sada, koja su aktivna duže od tri godine i broje više od 50 članova "Gradsko zelenilo" je uputilo dopis kojim ih obaveštava o novom načinu izdavanja kabina i poziva ih da nam se obrate ako su zainteresovani za zakup kabina. Na poziv nam je odgovorilo 15 udruženja", priča Nožinić.

Prema njegovim rečima, prvobitno je bilo planirano da se udruženjima izda do 40 kabina, ali s obzirom na molbe koje su dobili od udruženja, rukovodstvo  firme je odlučilo da taj se broj uveća. Nožinić kaže i da je ovaj potez "Zelenila" onemogućio bilo kakvu zloupotrebu i mogućnost da neko preda tuđu lekarsku dokumentaciju samo da bi došao do kabine na Štrandu.

  • pravi plivač

    11.04.2013 15:17
    Da popizdiš
    Kad dođe vreme izdavanja kabina na štrandu u novosadskim medijima se o tome piše više nego o bilo kom komunalnom problemu.I to svake godine!
    Da popizdiš.
  • Detlic

    11.04.2013 07:41
    Najtuzinije ostaje i dalje cinjenica da je spo ljiga Nozinic pomocnik direktora
  • Carica

    10.04.2013 10:19
    I sta cemo sad?
    I sta ce se desiti sa onih 25 nerasporedjenih kabina? Jel se to cuva nekom preko veze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.