Sindikat NIS-a protestovao ispred Vlade Vojvodine

Članovi Nezavisnog sindikata Naftagasa organizovali su danas protest ispred Vlade Vojvodine tražeći prijem u Pokrajinskom sekretarijatu za rad zbog straha od otpuštanja radnika iz ove kompanije.
Članovi Nezavisnog sindikata Naftagasa organizovali su danas protest ispred Vlade Vojvodine tražeći prijem u Pokrajinskom sekretarijatu za rad zbog straha od otpuštanja radnika iz ove kompanije.

Protestu je prisustvovalo oko 50 zaposlenih, čiju delegaciju je u toku dana primio resorni sekretar Miroslav Vasin sa kojim su razgovarali o, kako tvrde, nepoštovanju Zakona o radu i Kolektivnog ugovora prilikom otpuštanja radnika.

Predsednik sindikata Sava Blagojević rekao je agenciji Beta uoči sastanka da u sindikatu strahuju da će oko 350 radnika koji su ranije premešteni u posebnu službu Administrativno tehničke podrške (ATP) uskoro biti proglašeni tehnološkim viškom, mimo znanja sindikalnih organizacija u NIS-u.

Blagojević je rekao da je nakon 2. aprila, kada su članovi sindikata održali skup ispred zgrade NIS-a u Novom Sadu, inspekcija rada podnela prekršajnu prijavu protiv NIS-a u vezi sa izdavanjem rešenja za godišnje odmore određenom broju zaposlenih.

"Mi ćemo povodom toga potražiti naše pravo pred nadležnim sudovima", najavio je Blagojević i dodao da je NIS poslao Naciolanlnoj službi za zapošljavanje dopis u kom se navodi daje oko 100 radnika prebačeno na druga radna mesta.

Prema njegovim rečima, ta informacija nije tačna jer su zaposleni prebačeni u novoformiranu službu u kojoj su isključivo zaštićeni radnici, poput osoba sa invaliditetom, trudnica, porodilja, samohranih majki i drugih kategorija.

"Ako Miroslav Vasin ne pokrene rešavanje ovih problema mi ćemo naredni protest napraviti ispred Ministarstva za rad i zapošljavanje u Beogradu, a ako ni to ne da rezultata onda i ispred Vlade Srbije i međunarodnih organizacija", rekao je Blagojević.

  • zardos

    12.04.2013 12:42
    pogresna adresa
    Svi pravo na miting pa od tih ideologa to trazite. Vecina njih je upravo odgovorna za vase probleme. Ne znam samo ko vas je navukao da protestujete kod Vlade APV, kada ona vise nema nista sa otetim NIS-om.Kao da ste neki debili !
  • -

    12.04.2013 10:55
    -
    a mogli bi na danasnji sns miting mozda dobijete sendvic i 1000 din
  • Mile

    12.04.2013 08:56
    JEL
    Sada su se setili da hoće da rade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.