Kostreš: Vojvodina toliko opljačkana da nema ni za jogurt

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će ta stranka glasati za Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine kada bude došlo do glasanja u pokrajinskoj skupštini i oceno da u tom dokumentu nema separatizma.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će ta stranka glasati za Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine kada bude došlo do glasanja u pokrajinskoj skupštini i oceno da u tom dokumentu nema separatizma.

Kostreš je rekao da u Deklaraciji nema nikakvog separatizma i pozvao direktora policije da, ukoliko postoje naznake separatizma, pohapsi sve one koji se zalažu za taj dokument. Povodom mitinga u Novom Sadu, Kostreš je rekao da ni ovaj ni bilo koji drugi miting neće uplašiti članove LSV da odustanu od svoje političke borbe za punu autonomiju Vojvodine u okvirima Ustava Srbije.

Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da Demokratska stranka nije konsultovala svoje koalicione partnere prilikom pisanja teksta Deklaracije, Kostreš je rekao da je to nekorektan potez, ali da će se sve rešiti naknadnim razgovorima u okviru koalicije i da veruje da je to poslednji put da se nešto tako dešava.

Da je Liga pisala deklaraciju, zahtevala bi više za Vojvodinu

"Ministri u pokrajinskoj vladi iz redova LSV tekst Deklaracije su dobili na samoj sednici vlade, pročitali ga i glasali za njega. Ako Bojan Pajtić smatra da je to obaveštavanje koalicionih partnera onda neka tako bude", rekao je Kostreš na pitanje da prokomentariše Pajtićevu izjavu da su koalicioni partneri DS bili obavešteni o tekstu Deklaracije i da su glasali za njega. Kostreš je rekao da LSV nije učestvovala u pisanju Deklaracije, ističući da bi tekst Deklaracije bio znatno jasniji i precizniji, a zahtevi znatno veći da je u njenom pisanju učestvovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

"LSV želi dobrodošlicu svim mitingašima koji će iz svih krajeva Srbije danas doći u Novi Sad, a ligaši im se izvinjavaju što im ne mogu ponuditi jogurt jer je Vojvodina opljačkana", kazao je Kostreš, dodajući da sve goste Novog Sada poziva da se ponašaju onako kako bi oni voleli da se neko ponaša u njihovom gradu.

  • nss

    14.04.2013 14:41
    hahahaha
    vidi njega.....ma da li je moguce da je covek izmislio jogurt kad vise ni mlekare nema a kamoli vojvodine.....a da malo podignete koji kredit ili nas prodate
  • spiiirooo

    13.04.2013 10:02
    Zna se ko je opljackao Vojvodinu pa je sada o ovakvom sivlu na zalost svi odose u vece gradove iz manjih mesta a vidi se i zasto...
  • Viskoo

    13.04.2013 09:58
    Pa ko je pljackao Vojvodinu gospodine Kostres???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.