Plakati "Smrt Pajtiću", grafiti protiv Vučića

U Novom Sadu osvanuli su plakati "Smrt Bojanu Pajtiću i njegovim poslušnicima", a u više mesta u Vojvodini grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika".

U Novom Sadu osvanuli su plakati "Smrt Bojanu Pajtiću i njegovim poslušnicima", a u više mesta u Vojvodini grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika".

Na belim plakatima piše "Smrt", a ispod toga je prikazan lik predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića u precrtanom krugu, ispod kojeg piše "i njegovim poslušnicima".

U više mesta u Vojvodini ispisani su grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika", koje je potpisala "Mlada Vojvodina". Grafiti su ukrašeni i sa tri zvezdice sa vojvođanske zastave. Ima ih u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Beočinu, Irigu, Rumi, Kovačici, Beloj Crkvi.

SNS: Grafiti protiv Aleksandra Vučića

Novosadski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da su u Novom Sadu ispisani uvredljivi grafiti na račun predsednika te partije Aleksandra Vučića i na račun Srba.

SNS je uz saopštenje za javnost dostavio i fotografije jednog grafita na kojem piše "Smrt Vučiću", kao i jednog grafita na kojem piše "Vučiću ped...". Ta stranka dostavila je i fotografiju grafita na kojem piše "Srbi marš iz Vojvodine". SNS tvrdi da je reč o grafitima koji su se pojavili jutros.

Vučević: Osuđujem sve grafite i plakate koji šire govor mržnje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je i pojavu plakata, kao i pojavu grafita. "Osuđujem sve grafite i plakate koji šire govor mržnje, bez obzira protiv koga su upereni", poručio je Vučević, koji je i predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke.

On je najavio da će ta partija početi prikupljanje potpisa za peticiju za smenu pokrajinskih vlasti i za raspisivanje prevremenih pokrajinskih izbora.

LSV zahteva hitnu reakciju policije

LSV zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa, rekao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Činjenica da su se, dan nakon mitinga 'Stop razbijanju Srbije', pojavili plakati sa pretnjama smrću Bojanu Pajtiću, ali i grafiti 'Vojvodina Republika' potpisani sa Mlada Vojvodina, ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice tamo gde mu je i mesto - u Skupštinu Vojvodine", navodi Kostreš u pisanoj izjavi.

On kaže da "Srbija kao država ima ozbiljan problem sa nasiljem kada u njoj, preko noći, najpre osvanu antisemitski, a zatim i plakati kojima se vređa predsednik Republike, pa plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku pokrajinske vlade, a u međuvremenu pretnje smrću stignu i dvojici narodnih poslanika".

Komentari 116

  • Avesom

    17.04.2013 11:40
    Mogu i ja tako da nacrtam sliku i kvadratice i da kazem bilo je 135 000. Ali to ne pije vodu. Narocito sto je sliku kreirao brat jednog od pokrajinskih sekretara i korisnik budzeta APV za jedan od svojih internet portala.

    1. Onaj ko je pravio sliku smanjio je prostor na kojem je bilo ucesnika;
    2. prostor na kojem je bilo ljudi dimenzija je 241 * 47 metara. To dodje oko 11300 kvadrata.

    Ja na tome i na gustini ucesnika baziram procenu. I ona je minimalna jer sam racunao u proseku 2 coveka po metru kvadratnom. Negde je bilo 4, negde 3, negde 1...
    To ti je najrealnije. Policija ima svoje metode i oni su uvek isti.
  • Golub

    15.04.2013 17:58
    kenemo redom ne znas koja ekipa je zalosnija
    Treca srbija i dveri sacica studentarije koja se dokopala vlasti
    DSS sa sve borkom i frustriranim ristivojevicem kojeg malo ko zna ko je uopste
    sps sa bajatovicem krenuo u revoluciju ko i sns sa majom i igorom
    svi od zla oca jos gore majke
  • karl

    15.04.2013 12:57
    plasim se
    da ce nas i ovi 'osloboditi do temelja'...
    zaista mislim da sve ovo nema veze sa deklaracijom i vojvodinom,stil je tako prepoznatljiv da se jezim...nije da nismo bili spremni na ovo kada su radikali/master-grobar pobedili,znali smo,ali sve nismo verovali,eto nam ga sad...bas mi je zao sto smo toliko glupi...sto bi rekli oni sto se protive gej paradi:'kako ja to detetu da objasnim?',zaista ne znam,kako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.